Dag 1/6

Middag

De Axalp Air Show

Hoofddoel van dit relatief korte bezoek aan Zwitserland is de Axalp Air Show, die al enkele jaren op mijn verlanglijstje staat. Tot nu toe ben ik er nog niet naar toegegaan, vooral omdat de weersvoorspellingen meestal niet best waren. Achteraf zag ik dan altijd de spectaculaire foto’s van de degenen die wel geweest waren. Iets anders is ook nog dat de show altijd op woensdag en donderdag is, dus het kost minimaal 4 vrije dagen. Het blijft ook een gok om te gaan, want de show kan om allerlei redenen tot op het laatste moment toch niet doorgaan. Dit jaar bedacht ik me dat het beter is om een hele week vrij te nemen en de beide weekenden erbij te nemen om ook nog wat in de bergen te fotograferen. Vlak voor ik wegga hoor ik er naast de show ook twee oefendagen zijn op maandag en dinsdag. Op deze dagen wordt de show gerepeteerd en zijn er veel minder bezoekers. Om bij de show te komen zijn er wel enkele voorbereidingen nodig omdat Axalp gedurende die dagen afgesloten is voor autoverkeer en je er met de bus naartoe moet. Vanaf Axalp moet je met de stoeltjeslift naar boven waarna nog een lange steile klim volgt.

Ik vertrek ’s middag om alvast zo ver als mogelijk te komen, zodat ik morgen nog maar een paar uur hoef te rijden. De weersverwachting is best goed voor morgenmiddag.

De snelste route voert me dwars door de Vogezen en gedurende enkele uren rij ik in het stikkedonker zonder enige hoop om nog een hotel te vinden. Uiteindelijk is er toch wat ligt aan de horizon en vind ik een hotel in Colmar, nog maar 200 kilometer verwijderd van Grindelwald, de bestemming van morgen.

Kaarten, Grafieken & Downloads

GPS Informatie is niet beschikbaar voor deze dag, omdat er iets mis is gegaan.

edit