Dag 4/6

Silver Falls State Park

Er wordt nog voor twee dagen regen opgegeven en daarna zon. Meest logische keuze is om voor watervallen te gaan. Het is even lastig kiezen want er zijn er zoveel hier, maar Silver Falls State Park blijkt al snel het handigst om naar toe te gaan. Het is niet zo heel ver hiervandaan en er zijn daar 10 watervallen. Eén daarvan, South Falls is een hele mooie, die heb ik al eens op de foto gezet. De anderen heb ik toen niet gezien vanwege de regen.

South Falls

Na zo’n anderhalf uur rijden kom ik aan bij het park. Het regent en ik wacht in de auto tot het even droog wordt. De lucht is vrij licht dus dat zal niet lang duren. Eerst maar naar South Falls, die is het dichtste bij. Vanwege de setting zijn er niet heel veel composities mogelijk. De waterval stort in een kom naar beneden en op de wand aan mijn kant staan veel bomen. Door de zware bewolking is het allemaal mooi groen en door alle regen is de waterval ook stevig.

South Falls, Silver Falls State Park, Oregon

De bomen zijn in de afgelopen jaren wel flink doorgegroeid. Het water beneden is al bijna niet meer te zien. Het duurt niet lang meer of het is helemaal uit het zicht verdwenen. Vertikaal is de compositie nog een heel stuk sterker. Dit is wel een kandidaat voor een afdruk.

South Falls, Silver Falls State Park, Oregon

Een telefoto laat het diepgroene mos op de rotswand goed zien.

South Falls, Silver Falls State Park, Oregon

Meer is er vanaf hier niet uit te halen. Tenminste ik zou het niet weten. Er loopt een pad helemaal naar beneden, misschien dat dat nog iets is. Ik loop het voor ongeveer 1/3 af en dan begint het weer te plenzen. Snel terug naar de auto. Al met al ben ik hier een uur bezig geweest.

Er is een pad van zo’n 8.5 mijl, een dikke 12 km langs alle watervallen. North Falls aan de andere kant van het park kun je ook met de auto bereiken en als ik op het kaartje kijk, liggen de meeste watervallen dichter bij North Falls dan bij South Falls, dus het is logischer om daarheen te rijden en vanaf daar op onderzoek uit te gaan. Nieuw terrein verkennen. Leuk!

Als ik aankom regent het hard, dus maar weer een half uurtje in de auto wachten.

Als het eindelijk weer droog is begin ik het pad af te lopen op zoek naar de eerste waterval.

Het pad, Silver Falls State Park, Oregon

North Falls zie ik al snel maar is hiervandaan niet te fotograferen. Staan allemaal bomen voor. Maar even doorlopen dan naar de volgende: Winter Falls. Ondertussen begint het weer te regenen. Stom, had mijn regenbroek ook aan moeten trekken.

Winter Falls is niet fotogeniek. Het begint steeds harder te regenen. Dit is niet echt fijn, maar het is inmiddels minstens een half uur terug lopen dus kan maar beter verder gaan. Het pad maakt eigenlijk een hele grote acht en zo’n beetje rond de kruising regent het zo hard dat ik beter kan gaan schuilen. Ik vind een paar flinke bomen en daaronder komt er minder water naar beneden.

Na een tijdje komt er een man aanlopen. Ik vraag hem hoever de watervallen nog zijn. Hij laat een kaartje zien en vertelt welke watervallen mooi zijn en welke niet. Dan zie ik dat ik vanaf de parkeerplaats rechtsaf had moeten gaan in plaats van linksaf. North Falls staat bij het linker pad maar er wijst een pijl naar het rechter pad. Ik mag het kaartje houden.

Waterval zonder Naam

Na een tijdje regent het wat minder hard en ga ik weer verder. Ik kom een paar watervallen tegen die niet zo mooi zijn en eentje die interessant genoeg is voor een paar foto’s. Vreemd genoeg heeft deze geen naam.

Unnamed waterfall, Silver Falls State Park, Oregon

Mooie kleuren in het bos. Het heeft zo ontzettend hard geregend de laatste uren en dan komt er toch maar zo weinig water naar beneden bij deze. Ik denk dat dat de reden is dat deze waterval geen naam heeft.

Unnamed waterfall, Silver Falls State Park, Oregon

Middle North Falls

Dan blijkt dat ik ze aan deze kant allemaal al heb gezien en dat ik terug kan gaan lopen over het noordelijke pad. De eerste die ik tegenkom is Middle North Falls. Om deze goed te kunnen zien moet je eerst via een smal pad wat afdalen door het bos en dan achter de waterval langs lopen.

Middle North Falls, Silver Falls State Park, Oregon

Nog wat verder doorlopen en uitzoomen geeft een overzicht. Ik moet hier wel een tijdje wachten omdat er een groepje mensen vol in beeld blijft staan. Maar uiteindelijk gaan die weg, zodat ik het rijk weer alleen heb.

Middle North Falls, Silver Falls State Park, Oregon

Helemaal met mijn rug tegen de muur en de grootste groothoeklens die ik bij me heb, komt ook het uitgesleten dak in zicht.

Middle North Falls, Silver Falls State Park, Oregon

Aan de overkant in het bos zie ik nogal kronkelige boom staan die helemaal met mos is bedekt. Met de telelens kan ik haar mooi isoleren.

Met mos bedekte boom, Middle North Falls, Silver Falls State Park, Oregon

North Falls

Terug naar boven en het pad verder aflopen. Al snel kom ik nog een mooie waterval tegen: North Falls. Deze heeft heel veel weg van South Falls aan de andere kant van het park. Een hoge en smalle waterval met daaronder een uitgesleten kom, waardoor je er achterlangs kunt lopen.

North Falls, Silver Falls State Park, Oregon

Die kom is nog een stuk dieper weggesleten dan bij de andere watervallen. Hier waan je je echt in een grot en dat geeft weer een heel ander plaatje.

North Falls, Silver Falls State Park, Oregon

Hierna loop ik terug naar de auto en kom geen andere watervallen meer tegen. Ik rij terug naar South Falls, kijken of ik nog een paar filmpjes kan maken want die ben ik vergeten. Bovendien zijn daar ook twee andere watervallen, die ik nog niet gezien heb. Maar daar aangekomen hangt er een grote wolk waterdamp rond de waterval, dus dat heeft geen zin meer.

Nou ja ik heb tussen de buien door weer een mooi setje bij elkaar verzameld. Ik rij richting Portland en zoek daar een hotel zodat ik zo dicht mogelijk bij de watervallen langs de Columbia River Gorge Scenic Area ben voor morgenochtend.

Kaarten, Grafieken & Downloads

GPS Kaart met kleurgecodeerde hoogte informatie

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek, Washington & Oregon Herfst 2013, Dag 04

Download het originele gpx bestand hier.

edit