Dag 2/6

Tiptoe Butte

Ik ben gisteravond in de regen aangekomen maar voor vanochtend wordt bewolking zonder regen voorspeld. Ik kan me herinneren dat hier een 1000 meter hoge heuvel in de buurt is, van waaruit je de hele omgeving kunt overzien. Ik verwacht geen mooie kleuren omdat de lucht volkomen bewolkt zal zijn, maar je weet maar nooit.

Na wat speurwerk op internet denk ik hem gevonden te hebben, Tiptoe Butte, zo’n 40 minuten rijden hiervandaan. Om 06:50 gaat de zon op, dus 05:50 in de auto.

Zodra ik hem zie, herken ik hem, dit is inderdaad die bult waar je in een spiraal naar boven kunt rijden. Boven staat een harde wind en het is ijzig koud. De omringende heuvels die overigens veel lager zijn, misschien maar een meter of 30-40, zijn lichtbruin met hier en daar donkerdere stukken, waarschijnlijk omgeploegd. De lucht zit bijna helemaal dicht en na even wachten komt er een klein beetje licht en een klein beetje kleur.

Palouse vanaf Tiptoe Butte, Washington

Daarna wordt het weer wat donkerder. De zon zal inmiddels wel op zijn, maar ik zie hem niet.

Palouse vanaf Tiptoe Butte, Washington

Nog wat later krijgen de wolken een wat blauwige koele kleur, vreemd eigenlijk. Ik waai hier bijna uit mijn sokken en besluit dat ik het er bij ga laten voor nu. Meer zit er gewoon niet in.

Palouse vanaf Tiptoe Butte, Washington

Eénmaal terug in het hotel moet ik besluiten wat ik nu ga doen. Ik zou graag de Palouse Falls in een mooie zonsondergang willen zien, maar denk niet dat het daar van gaat komen vandaag. Als ik hier een maand was, zou ik hier gemakkelijk een paar dagen rond willen hangen, het gebied een beetje verkennen en zoeken naar fotogenieke plekjes die mooi worden onder het juiste licht, maar nu ik hier maar een week ben is dat zonde van de tijd.

Gedurende anderhalf uur loop ik honderden watervallen na op zoek naar een paar mooie. Er staan verschillende databases op internet dus das gemakkelijk zat. Verder kom ik ook nog de Painted Hills tegen. De vorige keer wist ik niet eens van het bestaan af. Dus daar wil ik zeker ook naar toe. Ik heb ze wel in Utah/Arizona gezien, maar niet eerder in Oregon. Ik had eerder al de Panther Creek Falls gevonden. Niet eerder gezien en moet heel mooi zijn.

Painted Hills

Ik knutsel een zo efficient mogelijk schema in elkaar voor de komende week met in totaal 12 uur reistijd. Dat is heel redelijk en goed te doen. Vandaag eerst naar Carson voor Panther Creek Falls en dan verder naar beneden en naar het westen voor de Painted Hills.

Na een paar uur rijden zet ik de auto even aan de kant. Op de weg achter me zie ik een dode opgerolde slang liggen, waarschijnlijk overreden toen hij lag op te warmen op de weg. Dus ze zitten hier toch. Vanuit mijn ooghoek zie ik opeens iets bewegen, hij leeft nog! Nu ik wat beter kijk naar de sporen denk ik dat ik hem zojuist zelf heb overreden. Hij is zo’n 60 cm lang en behoorlijk zwaar gehavend. Kan hem maar beter even naar de eeuwige jachtvelden helpen. Onnodig dat ie hier nog uren of misschien zelfs wel dagen moet gaan liggen kreperen. Een paar meter verderop ligt een grote steen.

Zonde, ik had hem liever gefotografeerd.

Het plaatsje Carson blijkt moeilijk te vinden. Ik weet ongeveer waar het ligt maar niet precies. Ik heb geen detailkaart en de gps kent het niet. Na wat rondvragen weet ik waar het ligt maar het duurt nog uren om daar in de buurt te komen. Dan bedenk ik me opeens iets. Vanochtend heb ik alle watervallen in Oregon uitgevlooid, maar de Panther Creek Falls had ik gisteren al gevonden. Washington heeft ook een Carson en dat ligt aan de Columbia River waar het stikt van de watervallen. Ik realiseer me dat ik naar de verkeerde Carson op zoek ben. Als ik doorga heb ik niet genoeg tijd meer om vandaag nog naar de Painted Hills te gaan.

Beter om direct naar de Painted Hills te gaan. Het is nog minstens 4 uur rijden en alleen als ik flink doortrap kan ik er nog voor de zonsondergang zijn.

Uiteindelijk ben ik er 10 minuten voor zonsondergang, maar de hele lucht is bewolkt, geen echt mooie kleuren dus.

Painted Hills, Oregon
Painted Hills, Oregon

Op de terugweg zie ik nog hertjes lopen die tijdens de schemering op zoek gaan naar eten.

Kaarten, Grafieken & Downloads

GPS Kaart met kleurgecodeerde hoogte informatie

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek, Washington & Oregon Herfst 2013, Dag 02

Download het originele gpx bestand hier.

edit