Dag 12/35 – Deel 1/4

Zonsopkomst in Nambung National Park

Vanmorgen gaat de wekker om 05:00. Deze doet zeer. Ik blijf even liggen en heb helemaal geen zin om eruit te gaan. Hopelijk regent het, want dan kan ik blijven liggen.

Als ik de deur open doe waait het heel hard, maar het is wel droog en er is een heldere sterrenhemel. Het wolkendek van gisteren is weg en er gaat dus mooi licht komen in Nambung. Snel aankleden en op weg. Het is nog pikkedonker, nauwelijks te geloven dat het over een half uurtje al licht wordt. Nambung is maar 20 minuutjes rijden, aldoor oplettend op de rondspringende flaporen. Ik kom verschillende Wallabies tegen, maar vanmorgen zijn ze braaf en blijven rustig langs de weg zitten.

Het plan is eigenlijk om de flitsfoto’s van gisteravond nog wat te verbeteren en daarna verder te gaan met de zonskopkomst.

Als ik in het park aankom, is de lucht in het oosten al een heel stuk lichter geworden. Ik bedenk me dat ik die flitsfoto’s beter maar kan vergeten. Dat wordt haasten en dan ga ik ook nog eens het risico lopen dat ik op de verkeerde plek sta voor de zonsopkomst. Focus Eric, focus. Zonsopkomst is het enige dat telt vanochtend.

Ik had gisteravond al een mooi plekje gezien en gemarkeerd in de GPS. Die vind ik vanochtend gemakkelijk terug. Ik schiet alvast wat proeffoto’s zonder zonlicht. Ook niet onaardig trouwens.

Nambung National Park

Nambung National Park

Nambung National Park

Nu is het wachten tot de zon over de heuvel heen komt om alles te verlichten.

Na een tijdje zie ik een andere heuvel in het westen helemaal oplichten. Die is dus eerst. Even onthouden, daar zou ik morgenochtend misschien een mooi panorama van kunnen maken. Wat later is mijn vallei aan de beurt. Mooi warm licht werpt schaduwen tot wel 30 meter achter de pinnacles. Ik loop alle plekken af die ik van tevoren al had bepaald en maak de foto’s die ik voor ogen had.

Nambung National Park

Nambung National Park

Nambung National Park

Nambung National Park

Nambung National Park

Ik kan nog wel honderden van dit soort foto’s maken maar het is tijd voor iets anders.

edit