Dag 9/35

Osmand Lookout

Met twee lagen kleding aan wordt ik ’s nachts een paar keer wakker vanwege de kou. Om 04:30 gaat gelukkig de wekker en kan ik in beweging komen. Al klappertandend rij ik naar Osmand Lookout voor de eerste shoot van vandaag. Dit is vlakbij Echidna Chasm waar ik de eerste dag was.

Op deze plek heb je een mooi uitzicht op de Osmand Range, een hele oude bergketen die tussen de 1.9 en 1.6 miljard jaar geleden is ontstaan. Recht tegenover me liggen de oudste bergen, de mooie Halls Creek Group die bestaat uit samengeperst sediment en vulkanisch gesteente.

Na de zonsopkomst duurt het best wel even voor ze in het licht komen te staan. Dit omdat Osmand Lookout op zo’n zelfde, maar veel jongere, bergrug ligt, waar de Echidna Chasm doorheen loopt.

Osmand Lookout

Het bos op de voorgrond bestaat voornamelijk uit Eucalyptus bomen met gras ertussen. Water vanuit Echidna Chasm en de omliggende bergen stroomt in de regentijd naar de Red Rock Creek die buiten de regentijd droog staat. De Osmand Creek heeft permanent water omdat deze door bronnen wordt gevoed. Al het water verlaat het gebied via de Ord River.

De Osmand Range ligt in een enorm uitgestrekt gebied dat vrijwel ontoegankelijk is. Op verschillende plaatsen zijn kleine stukjes regenwoud en er zijn planten en dieren die alleen hier voorkomen, soms zelfs alleen maar in zo’n micro-ecosysteem. Ik zou er graag eens rondkijken. Het lijkt allemaal binnen handbereik, gewoon hier naar beneden het bos in lopen, maar ik weet wel beter.

Hoewel, nu ik de foto zie, ga ik een volgende keer misschien eens proberen naar die heuvel daar in het midden te lopen. Het lijkt niet zo heel ver weg, al kun je je daar heel erg in vergissen in deze droge lucht. Door de grote helderheid lijkt alles veel dichterbij dan het in werkelijkheid is. Nou ja, we zien wel.

Osmand Lookout

Dan zie ik links van me opeens een mooie wand oranje opgloeien.

Osmand Lookout

Tussendoor nog even een vogeltje dat op een paar meter afstand vrolijk zit te zingen. Leuk beestje en wat een lefgozer (-;

Osmand Lookout

En dan als echte verrassing zie ik geheel onverwacht achter me een heel apart gevormde bergtop diep oranje opgloeien.

Osmand Lookout

Die zijn wel heel mooi! Ik heb dergelijke foto’s nog nooit gezien vanuit Osmand Lookout. Zou ik de eerste zijn? Zouden dit echt unieke foto’s zijn?

Osmand Lookout

De palmen laten zien hoe groot deze hompen eigenlijk zijn.

Osmand Lookout

Terwijl de zon steeds verder naar beneden over de rotsen kruipt, schiet ik erop los.

Osmand Lookout

De helling van een paar minuten is nu bijna geheel verlicht.

Osmand Lookout

Hier dan nog één keer de hele bergtop. Het licht wordt nu duidelijk minder mooi.

Osmand Lookout

De Halls Creek Group van de eerste foto staat nu ook helemaal in het zonnetje. Het zit er weer op.

Osmand Lookout

Vooraf had ik gedacht dat het hele bos verlicht zou worden direct na de zonsopkomst. Maar eigenlijk had ik wel kunnen weten dat dit niet zo zou zijn. De bergrug achter me vangt het eerste licht op. De oranje top is een mooie bonus.

Hierna snel de auto in voor de rit terug. Eerst de 56 kilometer terug rammelen over de dirt road om het park uit te komen, waar ik één van mijn zeldzame zelfportretten schiet.

Bungle Bungles Park Road

Een stukje verderop die rotspartij die toch wel erg fotogeniek is.

Bungle Bungles Park Road

Daarna de 200 kilometer terug rijden naar Kununurra gevolgd door ruim 600 saaie kilometers naar Katherine via dezelfde weg die ik een paar dagen geleden hierheen heb gereden.

Pas ’s avonds rond 18:00 kom ik daar aan (07:30 vertrokken). Het licht is heel mooi en ik rij nog even rond om te kijken of ik een onderwerp kan vinden, maar geef het al snel op. Hier is niets in de buurt.

Hotel heb ik zo gevonden. Eindelijk die stinkzooi uit en na 4 dagen weer eens lekker poedelen. Heerlijk, ik kijk er echt naar uit.

Bij de balie staan een paar dames en ik maak op voorhand maar even excuses voor de stank die om me heen hangt. Ze vragen me waar ik ben geweest en nadat ik dat heb uitgelegd, zeggen ze helemaal niets te ruiken. Vreemd. De douche is lekker zoals verwacht en na het bijwerken van mijn verhaal val ik als een blok in slaap.

edit