Dag 8/35 – Deel 2/3

Bungle Bungles

Op de terugweg loop ik langs de andere kant van de rivier en hier is het een heel stuk dieper. De wanden zijn diep uitgesleten en de bodem gaat in een bocht heel stijl naar beneden. In de wand zijn diepe uithollingen, bijna grotten te zien. Lekker ook om even in de schaduw te lopen.

Wat verderop loopt de bodem weer omhoog om vervolgens weer vlak en ondiep te worden over de volle breedte van de rivier.

Het landschap is zo mooi hier…

Bungle Bungles

…bijna onwerkelijk. Hier links valt me een pad op dat ik op de heenweg niet heb gezien.

Bungle Bungles

Bungle Bungles

Benieuwd waar dat naar toe loopt. Het is niet moeilijk te volgen en al na een paar honderd meter loopt het dood op een punt dat uitkijkt over een vlakte die een heel stuk lager ligt. Beneden zie ik de rivier verder lopen en er zijn ook een aantal geïsoleerde korven. Volgens mij heb ik hier eerder mooie foto’s van gezien.

Mooi plekje voor vanavond. Waarschijnlijk ook voor een ochtend, maar voor nu ben ik te laat.

Op de terugweg wordt ik een tijdje begeleid door een vogeltje. Ze vliegt telkens voor me uit en gaat dan in een struik zitten. Het lukt alleen niet om dichtbij genoeg te komen voor een foto. Na een poosje vliegt ze weg en loop ik terug naar de rivier.

Bungle Bungles

Bungle Bungles

De Bungles zijn enkele honderden meters hoog.

Bungle Bungles

De wand van de rivierbedding bevat lagen met kiezels. Waarschijnlijk achtergelaten door een vroegere rivier en nu wordt dit allemaal opnieuw weggesleten en afgevoerd. Kan best zijn dat deze zelfde kiezels kilometers verderop opnieuw blijven liggen en na een tijdje weer worden bedolven onder een laag afzetting, die vervolgens weer wordt samengeperst tot een nieuwe rotslaag.

Bungle Bungles

Hier in dit gebied zou ik best een timelapse film van een paar honderd duizend jaar willen maken (-; Ik zie het al helemaal voor me. De Bungles die langzaam uit de omgeving oprijzen, hun huidige vorm krijgen om vervolgens weer tot stof te worden weggesleten dat wordt afgevoerd door de rivieren die er in de loop van de tijd doorheen stromen.

Weer op de rivier loop ik helemaal terug naar het begin en volg vanaf daar de rivier linksaf verder naar beneden, richting de laagvlakte die ik eerder zag. Moeilijk in te schatten hoe ver het lopen is, maar het lijkt me haalbaar. Wel wordt het goed warm nu. De bodem gaat hier vrij steil naar beneden en ik begin me langzaam een beetje zorgen te maken over de terugweg straks. Het water moet hier behoorlijk snel stromen met zo’n verval. Uiteindelijk kom ik bij een bocht uit aan het begin van de laagvlakte. Het is nog een heel eind ploeteren om bij de eerste Bungles te komen. Veel te ver voor nu. Het blijkt ook niet de plek te zijn die ik dacht dat het was. Jammer.

Nu het hele eind nog terug omhoog in de brandende zon. Ik maak dankbaar gebruik van ieder beetje schaduw dat ik kan vinden. Nu wordt pas echt duidelijk hoe groot het temperatuurverschil tussen zon en schaduw is. Even weg uit die hitte, snel wat drinken en dan met tegenzin de zon weer in. Na ruim 4 uur heb ik het gehad. Zodra de zon opkwam werd het al snel warmer en nu is het niet meer om uit te houden. Bijna 40 graden en dan ook nog met al die troep. Voel me net een pakezel, sjouwen kreng.

Terug bij de auto ben ik redelijk afgedraaid. Ondanks dat ik er goed op heb gelet, heb ik toch te weinig gedronken. Heb ook het gevoel dat ik wat te warm ben geworden. Mijn hoofd duizelt en af en toe wordt het zwart voor mijn ogen. Ik moet echt even bijkomen en nadat ik mijn vocht wat heb aangevuld ga ik languit op een bankje liggen.

Er is vrijwel nergens in het park schaduw op een paar plekken na waar enkele bankjes staan met daarboven doeken gespannen. Hier is het nog steeds warm, maar in ieder geval ben je uit de directe hitte. Het enige alternatief is de auto maar dan moet wel de motor draaien met airco aan en dat kan ook niet de hele dag. Maar even rustig aan doen. In ieder geval weer een paar mooie foto’s in de pocket. Dat is het belangrijkste.

edit