Dag 8/35 – Deel 1/3

Bungle Bungles

Om 04:00 gaat de wekker, een kleine anderhalf uur voordat de zon opkomt. De hemel staat helemaal vol met sterren en de melkweg is ook duidelijk te zien.

Ik blijf nog even liggen en zie op tegen het starten van de zware diesel midden in het slapende kamp. Dan zit er uiteindelijk toch niets anders op: VROEEEEEEEM, hahaha. Daar zullen er wel een paar van geschrokken zijn. Ik rij maar gauw weg.

Eerst maar weer dezelfde weg als gisteravond terug hobbelen voor de zonsopkomst.

En meteen maar beginnen met een paar foto’s vanaf het parkeerterrein.

Bungle Bungles

Warme tinten en een mooi effect van de schaduwen (links) die de vorm herhalen (rechts).

Bungle Bungles

Dan naar de rivierbedding. Hier heb ik gisteren al heel even een kijkje genomen en ik ben nog ruim op tijd. Vrijwel alles ligt nog in de schaduw. De rivier staat nu droog en de bodem bestaat uit grijs-witte zandsteen die helemaal glad is gepolijst. Er zijn diepe voren in uitgesleten, soms wel een meter diep. Langzaam komt het licht over de heuvels heen en worden de Bungles verlicht. De zon komt hier van links achter.

Bungle Bungles

Even volg ik de zon voor me omlaag gaan op de wand, maar dan valt me de rechterkant op, waar ze al helemaal in het licht staan.

Bungle Bungles

Bungle Bungles

Er zijn zoveel composities mogelijk. Ik ben helemaal in mijn element. Wel wordt ik knettergek van de vliegen. Ze blijven zoemen en kriebelen en zijn niet weg te jagen. Ze lijken het vooral op mond en ogen voorzien te hebben. Soms vliegt er eentje mijn oor in, RAAAAAAAA.

Bungle Bungles

Voor me zijn ze nu helemaal verlicht en de zon schijnt ook al op de rivierbedding. Het gaat allemaal zo snel opeens. De kunst is om de voorgrond en zoveel mogelijk van de achtergrond scherp te krijgen. Dat is vooral bij staande foto’s vrij lastig.

Bungle Bungles

Bij liggende foto’s gaat dit vrij gemakkelijk.

Bungle Bungles

Rechts van me is nu ook de rivierbedding helemaal verlicht en dat levert weer een nieuw plaatje op. Overal zijn kiezels achtergebleven toen het water voor het laatst voorbij kwam.

Bungle Bungles

De rivierbedding, bestaat uit precies hetzelfde materiaal als de oranje/zwarte korven. Dit is zandsteen en het erodeert heel gemakkelijk. Als ik mijn hand eroverheen haal schuren er allemaal korrels vanaf. Het zwart op de korven is een bacteriemat en het oranje is ijzeroxide (roest). Die twee lagen beschermen het zachte zandsteen in het binnenste en zorgen voor de mooie gevormde bergen.

Ik loop een eind de hoofdrivier uit, maar langzaamaan wordt het licht feller. Het begint inmiddels ook al warm te worden. De rivier kun je nog veel verder uitlopen tot aan een zijtak linksaf vanwaar uit je naar verschillende canyons kunt lopen. De zijtak is bereikbaar met nog een paar uur lopen, maar als je verder wil, kost dat minstens een overnachting buiten en waarschijnlijk meer. Zonder rugzak en statief en met alleen wat water zou het natuurlijk een heel stuk sneller gaan. Beter maar om terug te gaan.

edit