Dag 7/35 – Deel 2/2

Cathedral Gorge

Hierna ga ik direct door naar de zuidkant van het park waar de bijenkorfrotsen (Bungle Bungles) liggen. Eindelijk zie ik ze dan met eigen ogen! Het licht is verre van ideaal, maar voor een eerste setje foto’s goed genoeg.

Bungle Bungles

Zeker bij deze foto’s is het licht nog veel te hard. Dat moet morgen een stuk beter gaan worden, misschien vanavond al, wie zal het zeggen.

Bungle Bungles

Bungle Bungles

Eerst naar Cathedral Gorge nu. Ik loop een pad af dat een stukje verderop over gaat in een kloof tussen de Bungles door. Van zo dichtbij zie je ze natuurlijk niet meer want ze zijn behoorlijk hoog. De wanden zijn ook best het aanzien waard en al gauw kom ik mooie erosiepatronen tegen.

Cathedral Gorge

Hier een uitvergroting van rechts onder op de vorige foto.

Cathedral Gorge

Na een paar honderd meter gaat de kloof scherp rechtsaf en eindigt in een grote ronde uitholling onder een waterval. Er ligt wit zand op de bodem en er staat een verlaten boompje. Ik blijf net zolang foto’s maken totdat ik de compositie echt niet meer beter kan krijgen: het groen van de boom zoveel mogelijk met rode rots als achtergrond en nog genoeg wit zand op de voorgrond. Voor het mooie zou ik nog vanuit een iets lager standpunt moeten fotograferen, zodat al het groen de rode rots als achtergrond heeft maar dan komt er een lelijke steen op de foto die net voor het boompje ligt. Hoe ik ook probeer, beter dan dit krijg ik het niet.

Cathedral Gorge

De ronde Cathedral is te wijd voor mijn lens vanaf deze afstand. Zo jammer dat ik mijn extreme groothoeklens thuis heb gelaten. Dit gebeurt me niet meer. Die gaat vanaf nu altijd mee, gewichtlimiet of niet. De foto’s zijn goed genoeg maar ik had er graag nog eentje bij gehad waar de Cathedral helemaal op staat.

Cathedral Gorge

Cathedral Gorge

Hierna richt ik mijn aandacht op nog meer erosiepatronen in de wand die ik een half uurtje geleden al heb gezien.

Cathedral Gorge

Het valt me op dat de dieprode kleur maar op een heel dun laagje aan de buitenkant zit. De rotsen zelf zijn wit. Vreemd, dit had ik niet verwacht. Vraag me af hoe dit zo is gekomen. Rode kleuren worden meestal door ijzeroxide veroorzaakt, roest dus.

Cathedral Gorge

Cathedral Gorge

Cathedral Gorge

Cathedral Gorge

Het duurt niet lang meer voor de zon ondergaat. Ik moet maar eens terug gaan richting de auto. Ik heb alle foto’s gemaakt die ik wilde hebben.

Tegen de tijd dat ik terug ben zie ik mooie warm oranje licht op de wanden maar nergens een mooie compositie. Ik heb geen vrij zicht vanaf hier en ik ben eigenlijk dus net te laat. Ik schiet nog een paar plaatjes vanuit de kloof, maar die zijn het aanzien niet waard.

Dit geeft wel een hoop mogelijkheden voor morgen, maar ik moet wel van te voren goed uitzoeken, hoe laat en waar ik moet zijn, want amper een paar minuten later is het mooie eraf.

Nu volgt er 34 kilometer rammelweg in het donker terug naar de camping. Onderweg zie ik nog wat mooie kleuren in de lucht met boomsilhouetten ervoor maar nergens een plekje waar ik een mooie foto kan maken. Verder een paar dingo’s langs de weg.

In het kamp is het stikdonker op wat hoofdlampjes na. Ik vind mijn plekje gelukkig snel, vooral omdat ik vanmiddag al even langs gereden ben. Ik heb natuurlijk geen campingspullen bij me dus het enige dat rest is, in de auto slapen. Dat zal me lekker comfortabel worden. Ik kijk er de hele dag al naar uit (-;

Ik hoopte eigenlijk dat de achterbank plat kon en ik lekker languit zou kunnen liggen. Niet dus. De bank kan wel plat maar niet op een manier dat ik er iets aan heb. Het is overigens nog bloedheet buiten, zeker 30 graden.

Omdat er niet heel veel anders opzit, vouw ik me maar op op de achterbank. Het is uren lang zoeken naar een enigszins comfortabele positie. In bijna elke houding die ik probeer zit er iets klem, dwars of gaat een arm of been slapen. De warmte helpt ook niet echt. De sterrenhemel buiten is heel helder. Wel krijg ik altijd het idee dat er op het zuidelijk halfrond minder sterren te zien zijn. Zou dat echt zo zijn of verbeeld ik het me maar?

Ergens midden in de nacht wordt ik voor de zoveelste keer wakker en ontdek dat het best wel koud geworden is. Ik moet een paar lagen kleren aantrekken om weer een beetje op temperatuur te komen.

edit