Dag 5/35 – Deel 4/5

Yellow River Sunrise Cruise

Na ruim anderhalf uur begint het al aardig warm te worden. Hier weer een paar van die grappig fluitende eendjes.

Plumed Whistling Ducks

Een Croc met zijn bek wijd open. Dit is of territoriaal gedrag (kijk mijn tanden eens!) of hij is zijn hersens aan het koelen met lucht die er vlak langs stroomt. De hersens van een Croc zijn maar 1 vingerkootje groot en die worden heel snel te warm.

Zoutwaterkrokodil

Bijna bij het einde van de trip komen we bij een groot veld met roze waterlelies.

Waterlelies

En natuurlijk een krokodil. Je zou er bijna aan gaan wennen.

Zoutwaterkrokodil

Gelukkig komen we wat dichterbij want ik sta te popelen om zo’n bloem er wat groter op te krijgen. Helemaal achterin de foto is de aanmeerplaats waar we naar toe gaan.

Waterlelies

Echt mooie bloemen.

Waterlelies

Waterlelies

Waterlelies

Een Aalscholver die zijn vleugels aan het drogen is.

Aalscholver

Aalscholver

Aalscholver

Aalscholver

Yellow River

Het einde van de trip is in zicht. Alleen hier de bocht nog even om.

Yellow River

Yellow River

Yellow River

Na ruim 2 uur varen zit het er weer op. We sluiten af met nog een krokodil in een doodlopend en wat droger gedeelte van de rivier.

Zoutwaterkrokodil

Supermooie tocht! Paar honderd foto’s gemaakt. Ook wel wat missers maar het merendeel is goed.

In de regentijd staat het water zo’n 30 cm boven het dak van de boot. Ruim twee meter hoger dus dan nu en dan niet alleen de rivier maar ook het enorm uitgestrekte gebied eromheen. Ongelofelijk. Enkele jaren geleden hebben ze de lodge moeten ontruimen, omdat er krokodillen in de tuin zwommen (-;

In het stukje river waar wij nu zijn geweest zitten er zo’n 300, in heel Kakadu ongeveer 7.000 en in heel Australie zo’n 200.000. In Kakadu zijn er een aantal zwaargewonden en zelfs doden gevallen door krokodilaanvallen. Geen plek om op je gemak een beetje te gaan liggen poedelen.

Ontbijt hoort er ook bij, maar na even twijfelen laat ik dat maar gaan. Ik zie het al helemaal voor me, 80 man die allemaal aan tafel gaan. Nix voor mij. Duurt veel te lang. Ga ik liever nog wat anders bekijken. Eten komt vanzelf wel.

edit