Dag 5/35 – Deel 3/5

Yellow River Sunrise Cruise

De zeearend die we daar straks in de boom zagen, blijkt een vis te hebben gevangen, die hij tussen de struiken probeert op te eten.

Witbuikzeearend

Het valt niet mee om hem er goed op te krijgen. Er zitten continue wel takken of stammen voor.

Witbuikzeearend

Al snel wordt hij belaagd door twee andere roofvogels die proberen om de vis af te pakken. De arend probeert verder de struiken in te gaan, maar de vis blijkt te zwaar daarvoor.

Witbuikzeearend

De andere twee vogels maken geen schijn van kans want de arend is een heel stuk groter. Jammer dat het niet lukt om hem echt goed op de foto te krijgen.

Witbuikzeearend

Niet lang daarna een Aalscholver die zijn pas gevangen buit probeert veilig te stellen. Hij blijft maar nauwelijks in de lucht.

Aalscholver

Gelukt!

Aalscholver

Terwijl we langs varen kan ik nog net een paar plaatjes van hem schieten…

Aalscholver

…terwijl hij worstelt om de meerval naar binnen te werken.

Aalscholver

Dan worden we vuil aangekeken door Rinus. Hij lijkt het maar helemaal niets te vinden dat wij in ’zijn’ stukje rivier varen.

Zoutwaterkrokodil

Hij besluit ons een stukje te begeleiden.

Zoutwaterkrokodil

En niet zomaar een stukje…

Zoutwaterkrokodil

…hij zwemt echt een heel eind mee.

Zoutwaterkrokodil

Dan draait hij zich om en gaat de confrontatie aan. Nu moet het maar afgelopen zijn. De gids is wel voorzichtig met deze en is er niet helemaal gerust op. Hij waarschuwt ons om naar de andere kant van de boot te gaan, mocht hij nog meer gaan dreigen. Krokodillen zijn echte opportunisten en het hekje rondom de boot is echt niet opgewassen tegen zijn gewicht mocht ie opspringen. Dan geeft hij een flinke brul.

Zoutwaterkrokodil

Hij moppert nog wat en zwemt daarna een stukje verder. Wel blijft hij bij ons in de buurt, tot we verder varen. Plots maakt een vis een achterwaartse salto over zijn bek heen. Instinctief hapt ie ernaar, maar hij mist.

Zoutwaterkrokodil

Ongelofelijk eigenlijk dat hij het serieus opneemt tegen zo’n grote boot, maar alles wat ze doen is instinctief. Ze zullen wel geen angst kennen zoals wij.

Zoutwaterkrokodil

Zoutwaterkrokodillen zijn extreem territoriaal en dulden helemaal niets in ’hun’ gebied, nou ja op vrouwtjes na dan.

Zoutwaterkrokodil

Vreemd is dat hij helemaal niet zo groot lijkt zo vanaf de boot. Vanaf 2 meter zijn ze al gevaarlijk voor mensen. Een tijdje terug hebben ze gezien dat deze krok een varken van 250 pond verraste en het water in sleurde.

De grootste krokodil die ze hier hebben gehad was 8.5 meter lang en woog ruim 3000 kilo. In het noordoosten van Australië is er eentje gezien die bijna 10 meter lang was. Ze hebben hem op de kant verrast en doodgeschoten. Hij was zo zwaar dat ze geen kant op konden met hem en hebben hem laten liggen. Zonde eigenlijk. Benieuwd hoe zwaar dat beest moet zijn geweest. Een echt monster. Je zal zoiets maar tegen komen, brrr.

edit