Dag 4/35 – Deel 3/3

Nourlangie Rock

Na 4 uurtjes wordt het weer tijd om op pad te gaan. De auto heeft de hele middag in de zon gestaan en kookt bijna. De zwartleren bekleding is echt heel erg warm en de zonnebril sist zachtjes als ik hem opzet (-; Buiten is het nu 40 graden.

Eerst maar even langs het visitor center. Misschien kan ik daar nog wat ideetjes opdoen. Eén daarvan is een plek in het bos vlakbij Nourlangie. Misschien is die even de moeite waard.

Het is een rode zandweg door het bos die eindigt op een plaats van waaruit je kunt wandelen. Maar daar ga ik niets mee opschieten. Veel te warm en te weinig fotogenieke natuur. Terug maar dus. Dan nog even langs een billabong vlakbij. Die blijkt bijna uitgedroogd te zijn en zit vol met vogels. Overal ook weer de borden met waarschuwingen voor krokodillen. Maar weinig kans op mooie foto’s. Het is allemaal wat te rommelig. Tijd om terug te gaan naar Nourlangie. Het is een beetje een gok.

Op het wandelpad door het bos hoor ik opeens een uil, niet eens zo ver weg. Ik zou er graag even naar op zoek gaan, maar de tijd dringt voor het uitzichtpunt. De zon staat al heel laag. Even onthouden voor straks.

Het Arnhem Land Plateau ligt er een stuk mooier bij maar is eigenlijk veel te ver weg. Door de vochtige en vooral warme lucht boven de delta is een scherpe foto zowiezo al niet mogelijk. Ook staan er veel bomen in de weg en ligt de plek waar ik zelf sta en een stuk van het bos al in de schaduw.

Nourlangie Rock

Misschien al te laat? Rotsen die zoëven nog in het licht stonden staan nu al in de schaduw. Al met al niet waar ik op had gehoopt. Ik maak nog wel een paar foto’s.

Nourlangie Rock

Nourlangie Rock

Zou best kunnen dat de ochtend hier mooier is omdat dan de rotsen dichtbij worden verlicht. Hou ik in gedachten voor een volgende keer.

Op het pad vind ik nog een slangetje, ze is zo’n 30cm lang.

Little snake at Nourlangie Rock

Terug op weg naar het hotel wordt ik nog even afgeleid door mooie oranje banden in de lucht en silhouetten van bomen op de voorgrond, maar er loopt ook blauw tussendoor en dat maakt het net niet interessant genoeg. Het is mooi geweest voor vandaag.

Ik sluit af met een paar boterhammen en een pak bananen-custard (-;

Dan bedenk ik me dat ik de uil ben vergeten…

edit