Dag 4/35 – Deel 2/3

Yellow River

Hierna rij ik nog even door naar Yellow River, de plek waar ik morgenochtend de cruise heb. Altijd goed om zeker te weten dat ik dit morgenochtend in het donker kan vinden.

Dit is een wetland-gebied en ik zie ook dat er een behoorlijk lang houten vlonder langs de rivier loopt. Er zijn veel vogels maar het is ook al behoorlijk warm aan het worden. Ik maak een paar foto’s van vrij dichtbij (blijkbaar zijn ze aan mensen gewend) maar het is bijna niet te doen. Er is zoveel licht.

Grote Zilverreiger

Grote Zilverreiger

Deze vogel is het meest ijdel van alle vogels hier, omdat hij het grootste deel van de dag naar zijn eigen spiegelbeeld in het water zit te staren (-; Hier keek hij toch eventjes op.

Beter maar om terug te gaan en het morgen nog eens te proberen. Het is al 11 uur. Op de terugweg loop ik langs de bootjes en raak in gesprek met één van de bestuurders. Hij zegt dat de ochtendtour verreweg de beste is. Veel vogels op maar een paar meter afstand. Hij adviseert me om een half uurtje eerder te komen zodat ik de voorste plek in beslag kan nemen en alvast mijn fotospullen in orde kan brengen. Dat klinkt als muziek in mijn oren!

Terug in het hotel eerst maar even boodschappen doen. Ik heb continue dorst en steeds wat te weinig water bij me. Niet handig. Ook wat chips (zout) en brood met honey roasted ham en een (zo blijkt later) heerlijke Australische kaas met meloen en mango.

Het is nu 38 graden buiten en veel te warm om ook maar iets te doen. Nog maar wat bijslapen dan.

edit