Dag 2/35 – Deel 3/3

National Orchid Garden

In een apart gedeelte staan een behoorlijk aantal zeldzame soorten.

Orchidee

Orchidee

Orchidee

Orchidee

Orchidee

Orchidee

Orchidee

Orchidee

Orchidee

In een aparte hoek staan een aantal Bromelia’s

Bromelia

Bromelia

Bromelia

Bromelia

Dit blijft een mooi bloempje dat ik overal hier tegen kom.

Hymenocallis Quitensis

Bromelia

Bromelia

Bromelia

Bromelia

Wat verderop een apart soort palm.

Palm

Winkels

Na een paar uur heb ik het wel gezien en ga ik weer terug richting de metro.

In een broodjeszaak vraag ik even waar een grote winkelstraat is en hoe ik daar kom. Met de bus blijkt het snelst te zijn en ik kan gelukkig gewoon met muntjes betalen. Hier loop ik weer een paar uur rond. Leuk om eens te zien, maar op de één of andere manier had ik er toch een andere voorstelling van, meer oosters misschien. Dit is gewoon een hele grote westers uitziende winkelboulevard, met een paar grote shoppingmalls, waar ik al snel de weg in kwijtraak en verder stikt het van de grote Gucci, Prada en nog meer van dat soort winkels. Ze zijn er allemaal.

Op naar Darwin

Aanvankelijk had ik nog Chinatown op mijn lijstje staan en een nieuw futuristisch park bij de haven waar ze hele hoge bomen (40 meter geloof ik) aan het maken zijn. Maar na 7 uur rondsjouwen met bijna 17 kilo op de baggagedrager, begint het allemaal toch wat door te wegen en heb ik er genoeg van gezien voor deze keer. Iets vroeger dan gedacht, ga ik terug naar de luchthaven. Hier nog 5 uurtjes wachten op het volgende stuk. Ik speel nog even met de gedachte om een kamer te nemen en wat bij te slapen, maar laat dat idee varen. Wel neem ik nog even een lekkere douche hier.

De vlucht naar Darwin is maar 4.5 uur en ik ben wat blij dat ik vanmiddag mijn raamplek heb omgeruild voor een gangpadplek. Ik heb nu 3 stoelen voor mezelf.

Eén van de stewardessen kiepert vlak naast me nog een heel dienblad met drankjes over een stoel heen. Ik hou het deze keer gelukkig droog. Omdat we nog aan het stijgen zijn, loopt er een flinke stroom sap naar achteren onder de stoelen door. Een paar stoelen stroomafwaarts zit een man die het spektakel niet heeft zien gebeuren. Grappig. Die gaat zometeen verrast worden. Paar seconden later, verbaasde kreet als er een nog steeds flinke stroom sap tussen zijn schoenen door stroomt haha. Dat was even leuk.

Na het eten meteen plat om wat bij te slapen.

edit