Dag 2/35 – Deel 1/3

Singapore

De landing is op tijd in Singapore, rond 05:45. Het is nog donker buiten, dus ik hoef ook niet al teveel haast te maken. Douane gaat veel soepeler dan ik had gedacht, geen controles, geen vervelende vragen, alleen wat bruut gestempel op een zooitje formulieren en mijn paspoort en ik mag verder.

Singapore Botanic Gardens

Duurt even om er achter te komen wat de beste manier is om de stad in te gaan en tickets te krijgen, maar om 07:00 zit ik in de metro op weg naar de Singapore Botanic Gardens helemaal aan de andere kant van de stad. Het is al lekker warm buiten en flink vochtig ook.

Aangekomen bij het park zie ik veel van dezelfde bloemen die er in Costa Rica ook waren: Gember en Heliconia’s zijn de eersten die opvallen.

Roze Gember

Roze Gember

Roze Gember

Rode Gember

Rode Gember

Zal zo ongeveer op dezelfde breedtegraad liggen.

Er zijn veel hardlopers in het park en ook een aantal groepen die met Tai Chi bezig zijn. Wat verderop staan een paar oma’s woest met zwaarden te zwaaien. Wat later zijn ze met van die waaiers bezig die ze dreigend in en uitklappen, klak, klak doet het. Grappig wel dat dat hier normaal wordt gevonden. Lachen doen ze er trouwens ook niet bij, bloedserieus is het allemaal.

edit