Dag 23/35 – Deel 3/3

Queenstown

Vlak bij Queenstown rij ik langs Lake Hayes, bekend van allerlei ansichtkaarten en calenders. Ik probeer een aantal wegen uit in de omgeving om een mooi plekje te vinden. De eerste plek die ik tegenkom lijkt het meest geschikt. Hier ga ik vanavond heen.

Na een hotel gevonden te hebben in Queenstown, loop ik een uurtje rond in de stad en ga vervolgens richting Lake Hayes. Onderweg zie ik dat een deel van Queenstown mooi in het licht staat aan de overkant van de baai met de Remarkables bergketen er mooi achter. Het kost even wat moeite om een goede plek te vinden maar uiteindelijk maak ik hier een paar leuke foto’s.

Remarkables

Remarkables

Aangekomen bij Lake Hayes voor de avondsessie kom ik er achter dat ik deze verkeerd heb ingeschat. De zon staat compleet aan de verkeerde kant voor vanavond. Als alternatief ga ik naar de gondel in Queenstown, die me boven de stad brengt.

De Remarkables staan nog goed in het licht maar voor het mooie ben ik eigenlijk al een beetje te laat. Ik had hier graag een panorama gemaakt, maar dat gaat niet meer lukken. Wie weet binnenkort nog een herkansing. Wel een hele aardige foto, vooral het laatste stukje warm zonlicht op de heuvel is een leuk detail. Dit had voor het mooie eigenlijk nog wat meer moeten zijn. Het smalle weggetje dat over de hele heuvel loopt maakt de foto compleet.

Remarkables

Remarkables

Dit is wat mij betreft wel de beste foto van het setje. De heuvel links onder met heel klein het gebouw erop geeft een idee van de schaal.

Remarkables

Remarkables

Nu de zon even onder is, komt alles in een oranje…

Queenstown

…en daarna roze gloed te staan.

Queenstown

Terwijl links van me de maan opkomt, maak ik kennis met Kelly uit Ierland.

Moon

Ze woont al 9 jaar in Auckland en doet iets in real estate geloof ik. Ze reist door Nieuw-Zeeland heen en geeft training en advies. Tussendoor fotografeert ze. Zo komen we ook in gesprek. Ze is voor een jaartje hierheen gegaan en is daar vervolgens gebleven. Het ene jaar gaat ze naar haar ouders en het andere jaar komen haar ouders deze kant op. Een volgende keer dat ik in Nieuw-Zeeland ben spreken we in Auckland af om een panorama van de stad bij nacht te maken.

Moon

Dan valt me het verlichte stadje op. Lastig fotograferen op zo’n houten vlonder, waar iedereen rond loopt te stampen. Dan bedenk ik me opeens de vibration reduction op de lens. Normaliter moet je die niet gebruiken op een statief, maar hier werkt het perfect om de opnamen van een paar minuten scherp erop te krijgen.

Queenstown

Queenstown

Het is inmiddels erg koud geworden hierboven en rond 21:00 is het mooi geweest.

Kaarten, Grafieken & Downloads

GPS Kaart met kleurgecodeerde hoogte informatie

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek, Nieuw Zeeland Nazomer 2011, Dag 23

Download het originele gpx bestand gpx file hier.

edit