Dag 23/35 – Deel 1/3

Lake Wanaka & Lake Hawea

Gisteravond nog even de verschillende kaarten bestudeerd omdat ik op de weg naar Wanaka mooie bergen heb gezien aan de rand van een meer. Het blijken uiteindelijk twee meren geweest te zijn. Lake Wanaka aan de westzijde en Lake Hawea aan de oostzijde. Op een speciaal punt, ’The Neck’ liggen beide meren vrijwel tegen elkaar aan. Dit zou wel eens een leuke ochtendlocatie kunnen zijn. Het is van tevoren nooit goed in te schatten of de kant waar de zon op komt mooi is of juist de tegenovergestelde kant of beide. Rond ’The Neck’ heb ik voor beide, mogelijkheden.

De wekker gezet voor 06:00, het is ongeveer een half uurtje rijden. Ik ben ruim op tijd wakker na een redelijk onrustige nacht vanwege de vele knallen (van het hout) in de kamer. Bijna krijgt de zwakke kant de overhand en blijf ik in bed liggen, maar ik hoef maar even aan de potentiele foto’s te denken en ik ben er toch snel uit. Ik pak alle spullen in en ga op pad.

Het is nog donker buiten en vrij koud. Boven in de bergen eerst 4 graden, later 7. Onderweg schiet er opeens vlak voor de auto een konijn over de weg. Het is te laat om te remmen en uitwijken kan hier helemaal niet. Het is in ieder geval geen twijfelgeval, twee flinke knallen onder beide wielen links. Een paar kilometer verder gebeurt bijna hetzelfde maar hier heb ik net voldoende tijd om hard te remmen. Alle spullen vliegen door de auto, maar het konijntje blijft gespaard. Enkele honderden meters blijft hij voor de auto uit rennen. Ik zet de auto maar stil want dit kan nog wel even gaan duren. Het konijn vliegt direct het gras in.

Ik rij eerst naar Lake Wanaka. Daar is het nog helemaal donker maar er schijnt wel een volle maan in het water. Witbalans op schaduw gezet en dan een paar foto’s. Ze zijn wat gelig en dan besef ik dat de witbalans op zonnig moet staan. Het is dan wel donker, maar het is het licht van de zon dat op de maan schijnt en dat kaatst weer terug naar de aarde. Heel zwak zonlicht dus.

Lake Wanaka

Hierna rij ik een kilometer of 8 terug naar Lake Hawea voor de zonsopkomst. Na enkele foto’s zie ik een stofje op de sensor zitten. Ik maak de camera open en zie het met het blote oog zitten. Een beetje blazen kan helpen. Shit, er vliegt wat spuug mee en nu zit er een flinke klodder op de sensor. Stom, had beter blaasbalgje of statisch kwastje kunnen gebruiken. Dit kost wel een minuut of 10 om weer schoon te krijgen. Gelukkig staan er geen spectaculaire foto’s op het spel. Ik maak nog enkele foto’s, maar geen mooie kleuren hier.

Lake Hawea

Terug maar naar Lake Wanaka en kijken hoe het er daar nu uitziet. Halverwege zie ik een behoorlijk felle rode gloed op de bergtoppen. Toch nog dus. Even flink de vaart erin en het laatste stuk leg ik snel af. Het felle begint al te verdwijnen, maar gedurende het volgende half uur kan ik een aantal aardige foto’s maken van de bergen die langzaamaan verder verlicht worden.

Lake Wanaka

Lake Wanaka

Lake Wanaka

Lake Wanaka

Lake Wanaka

Lake Wanaka

Lake Wanaka

Na een tijdje heb ik het gezien. Het is echt koud nu, soort van waterkoud. Tijd om terug te gaan naar het hotel. Het is inmiddels 08:30. Onderweg stop ik nog even voor een paar foto van Lake Hawea.

Lake Hawea

De weg terug ligt letterlijk bezaaid met platgereden konijnen. Nu het licht is vallen me ook de vele oude bloedvlekken op het wegdek op. Blijkbaar zijn er erg veel hier. Rond 09:00 ben ik weer terug.

Eerst maak ik nog even een paar foto’s van de grote Engels Drop die ze hier in Nieuw-Zeeland hebben. Kan ik ze eindelijk opeten (-;

Candy

Kaarten, Grafieken & Downloads

GPS Kaart met kleurgecodeerde hoogte informatie

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek, Nieuw Zeeland Nazomer 2011, Dag 23

Download het originele gpx bestand gpx file hier.

edit