Dag 19/35 – Deel 3/3

Okarito Beach

Na alle spullen opgehaald te hebben in mijn hotel rij ik door naar Okarito Beach, een strand bezaaid met aangespoeld drijfhout. Het is best fotogeniek en ondanks dat het midden op de dag en zonnig is, lukken de foto’s aardig.

Okarito Beach

Okarito Beach

Okarito Beach

Het wordt al snel bewolkt en boven zee zie ik een wat donkere lucht hangen die zich steeds verder uitbreidt. Dit voorspelt niet heel veel goeds. Ik wandel een uurtje of 1.5 over het strand naar een punt waar het de bocht om gaat. Ben benieuwd hoe het er hier achter uitziet.

Okarito Beach

Het strand is smaller hier en ligt bezaaid met enorme rotsblokken, ter grootte van een auto. Die komen natuurlijk ergens vandaan en naar boven kijkend valt me op dat er op verschillende plekken op de hellingen direct boven het strand kale sporen getrokken zijn door de vegetatie. Blijkbaar vallen er hier regelmatig van die grote jongens naar beneden.

Nu wordt het zo smal dat ik even op moet letten op het water. Dat staat nu lager dan het maximum peil dat hier bij vloed helemaal tot aan de steile wand loopt. Volgens mij is het opkomend tij maar ik weet het niet zeker. Bij de bocht aangekomen blijkt dat het strand nog honderden meters op deze manier doorgaat. Ik besluit om maar terug te gaan.

Wat in eerste instantie lijkt op een aangespoeld stuk drijfhout blijkt bij nader inzien een dode zeehond te zijn. Hij is helemaal uitgemergeld maar volgens mij nog niet zo heel lang dood en is waarschijnlijk ziek geweest.

Terug bij de auto rij ik door naar Franz Josef Glacier, een dorpje wat verderop bij de gletsjer. Het is nu helemaal bewolkt. Na een hotel geregeld te hebben eerst maar even uitzoeken welke wandelingen hier allemaal te doen zijn. Er gaat er eentje naar een goudmijn waar ook glow worms te zien zijn, alleen moet je hier wel door koud water waden. Verder zijn er een aantal wandelingen rondom de gletsjer.

Eéntje trekt mij het meest aan omdat die naar een uitzichtpunt hoog boven de gletsjer gaat. Het is alleen 5 uur heen en terug lopen en hier is het eigenlijk al wat te laat voor op de middag. Beter om vandaag maar wat kortere wandelingen aan de voet van de gletsjer te doen. Ik ben hier al eens geweest maar toch leuk om even te gaan kijken.

Bij de parkeerplaats eerst even een boterhammetje eten. Plotseling voel ik een druppel en nog één en dan begint het te regenen. Waarschijnlijk de bui die ik boven zee al zag hangen. Na een tijdje wachten in de auto gaat het steeds harder regenen. De lucht wordt ook flink donkerder. Het is nu drie uur en het beste wat ik kan doen is lekker een paar uurtjes bijslapen.

Tussendoor wordt ik nog een paar keer wakker, maar het regent nog steeds. Rond 21:00 wordt ik echt wakker. Buiten is het nu donker maar wel droog. Verderop in de avond regent het af en toe heel hard. Al met al een rustig dagje. Ben benieuwd hoe het er morgen uit ziet.

Kaarten, Grafieken & Downloads

GPS Kaart met kleurgecodeerde hoogte informatie

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek, Nieuw Zeeland Nazomer 2011, Dag 19

Download het originele gpx bestand gpx file hier.

edit