Dag 19/35 – Deel 1/3

Dorothy Falls

Vandaag ben ik om 06:15 al uit de veren. Aangezien ik nu aan de westkust zit is er ’s ochtends niet zo heel veel te beleven op het strand. De enige kans voor wat foto’s is Lake Kaniere waar mogelijk reflecties van de bergen te zien zijn. Gisteravond was ik te laat om nog te gaan kijken want het werd al donker. Bovendien had ik een jacuzzi op de kamer waar ik even lekker in heb gerelaxed.

Het is helemaal donker want het duurt nog een heel uur voor zonsopkomst. Ik ben gisteravond vergeten te tanken dus dat moet eerst maar even gebeuren. Lake Kaniere is niet eens zo heel ver rijden: 25 minuutjes maar. Alleen neem ik ergens een verkeerde afslag waardoor ik aan de verkeerde kant van de rivier terecht kom. Dit kost zo’n 20 minuten extra.

Rijdend tussen de weilanden vang ik in de verte af en toe een glimp van de Alpen op in steeds dikker wordende mist en twijfel een paar keer of ik niet beter terug kan gaan. Maar ook in mist moeten aardige foto’s te maken zijn. Ik rij nu al zo lang rond dat het nu ook niet meer uitmaakt. Moet op zijn minst dat meer even zien. Het laatste kwartier rij ik in regenwoud rond. De overgang vanuit de weilanden is vrij vloeiend gegaan en is me niet eens opgevallen.

Op de GPS kijk ik waar de weg het dichtst bij Lake Kaniere komt en stop daar. Geheel toevallig en onverwacht zie ik daar bordjes met Dorothy Stream en Dorothy Falls. De waterval ligt aan de linkerkant en het stroompje dat daar vandaar komt gaat rechts naar het meer. Aangezien het mistig is heb ik straks genoeg tijd voor de waterval. Eerst maar eens bij het meer gaan kijken.

Na 5 minuutjes door het natte en kille bos sta ik aan de oever. Hier is alleen maar mist te zien. Toch eerst maar even terug naar de waterval dan. Hij is al goed te horen en is…mooi! Een leuke kleine waterval met niet al teveel water, veel keien en rotsen, dus genoeg mogelijkheden voor mooie plaatjes.

Dorothy Falls

Het water in de waterval is licht gelig en het meertje eronder en de stroom er vandaan zijn donker bruin van de tannine…

Dorothy Falls

…een thee-achtige stof die opgelost is in het bos en meegevoerd wordt door het water.

Dorothy Falls

Dorothy Falls

Na een uurtje heb ik hier genoeg gezien. Terug naar het meer. Benieuwd of daar nu meer te zien valt.

Kaarten, Grafieken & Downloads

GPS Kaart met kleurgecodeerde hoogte informatie

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek, Nieuw Zeeland Nazomer 2011, Dag 19

Download het originele gpx bestand gpx file hier.

edit