Dag 18/35 – Deel 3/3

Cave Stream Scenic Reserve

Weer een stukje verderop is een grot met een ondergrondse rivier waar je doorheen kunt lopen: Cave Stream Scenic Reserve. Aan de buitenkant ziet het er zo uit.

Cave Stream

Ik kan zonder natte voeten te krijgen binnen komen, maar het valt niet mee. Er is weinig ruimte en vooral op dit laatste stukje loopt de vloer behoorlijk scheef. Ook brokkelen er allemaal plaatjes van de rots los. Dat donkere gat heeft een doorsnede van ongeveer 5 meter.

Cave Stream

Wow! Binnen wordt ik verrast. Dacht eigenlijk een somber hol binnen te lopen, maar dit is leuk. Er zijn hier zoveel mogelijkheden voor mooie foto’s…

Cave Stream

Hier links is een zijstroompje. De hoofdstroom komt vanuit de rechtertak, hiervandaan gezien.

Cave Stream

Typisch ook dat beide wanden verschillend gekleurd zijn. Dat gat achterin heeft een doorsnede van ongeveer 2.5 meter.

Cave Stream

362 meter verderop is een waterval, waar je in ongeveer een uur naar toe kunt lopen. Hier kun je via een trap weer aan de oppervlakte komen.

Wel goed om van te voren uit te zoeken hoe groot de kans is dat het water flink gaat stijgen, of nog erger dat er zich een vloedgolf doorheen perst als je halverwege bent. Het blijft altijd een risico en je weet nooit precies hoe groot het afwateringsgebied van zo’n stroompje is. Het kan best zijn dat de boel onderloopt omdat het 80 kilometer verderop een uurtje geleden heeft geregend.

Veel verder dan waar ik nu ben kan ik niet gaan zonder natte voeten te krijgen en alhoewel een waterval onder de grond ook best mogelijkheden biedt, blijf ik toch liever droog. Ik heb ook geen idee hoe diep het water verderop wordt.

Cave Stream

Terug naar buiten dus. Er zijn 16 foto’s nodig om de grote lichtverschillen tussen binnen en buiten te overbruggen, maar het geeft wel een heel leuk effect!

Cave Stream

En ook vanaf deze kant zijn weer talloze composities mogelijk.

Cave Stream

Lastig om een keuze te maken.

Cave Stream

Ze hebben allemaal wel iets.

Cave Stream

Na ruim twee uur sta ik weer buiten. Dit was even totaal onverwacht schietvermaak!

Terug bij de auto rij ik een stukje verder over de Arthur’s Pass. Bij een stopplaats zijn een aantal Kea’s, een inheemse papegaaiensoort. Deze zijn dol op strippen en op rubber of misschien wel beide. Als je je auto hier onbeheerd achterlaat, strippen ze hem helemaal kaal. Alle rubber afdichtingen worden er afgesloopt.

Hier maak ik kennis met een leuk Frans stel: Paul en Angelina. Zij hebben besloten te emigreren en hebben allebei hun baan opgezegd. Ze vinden het niet leuk meer in Frankrijk. De mensen worden harder en niemand is nog bereid anderen te helpen. De meeste Fransen vinden Frankrijk het beste land ter wereld en zijn niet bereid om te veranderen of te verbeteren. Ze vergelijken Frankrijk alleen met landen die er slechter voor staan en niet met landen die het beter voor elkaar hebben. Ook blijft de staatsschuld maar verder oplopen.

Paul en Angelina hebben hier genoeg van. Zij zijn eerst 5 weken op het noordereiland geweest en nu al 3 weken op het zuidereiland. Ze vinden de ongedwongen sfeer op het noordereiland fijner. Het zuidereiland is gevarieerder maar veel commerciëler ingesteld en datzelfde gevoel heb ik trouwens ook. Ik ben langer op het zuidereiland vanwege de foto’s, maar de mensen zijn anders hier.

Ze gaan nu nog voor 5 weken terug naar het noordereiland en overwegen om in Auckland te settelen. Hierna gaan ze ook nog 6 weken in Australië kijken en als ze nog geld over hebben ook nog in Canada. Ze gaan alleen nog maar naar huis om de familie te vertellen welk land het is geworden en om alle spullen op te halen. (-;

Na een tijdje kletsen nemen we afscheid en stap ik weer in de auto voor de rest van de rit. Moet toch nog een hotel gaan vinden straks.

Uiteindelijk in Greymouth aangekomen rij ik meteen maar door naar Hokitika, 40 kilometer verderop. Het eerste het beste hotel waar ik aanbel heeft nog een kamer. Ze zegt dat de kamer ’normaal’ 140 dollar is. Dat betekent dus dat er onderhandelingsruimte is. Een beetje moeilijk gezicht trekken haalt er 10 dollar af. Dat is weer een paar avondjes internet.

Kaarten, Grafieken & Downloads

GPS Kaart met kleurgecodeerde hoogte informatie

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek, Nieuw Zeeland Nazomer 2011, Dag 18

Download het originele gpx bestand gpx file hier.

edit