Dag 18/35 – Deel 2/3

Ohau Waterfall

Straks wil ik ten zuiden van Kaikoura gaan oversteken naar de westkust, maar eerst rij ik een minuut of 20 langs de kust richting het noorden naar de Ohau Stream en Waterfall. Dit is de plaats waar tussen maart en oktober jonge zeehondjes spelen. De ouders brengen de jongen via het beekje naar een beschermde poel onder de waterval en gaan zelf terug naar zee om eten te zoeken. Een soort creche dus. Het is onverwacht vrij kil in het bos en nogal donker. De waterval vind ik al snel.

Oahu Waterfall

Oahu Waterfall

Lastig fotograferen met deze grote lichtverschillen. Het groen ligt grotendeels in het donker terwijl het water verlicht wordt door de zon. Het had beter andersom kunnen zijn. Maar toch niet slecht.

Later zal ik er achter komen dat hier ook een zeehondenkolonie is bij Ohau Point Lookout aan de zeekant van de weg. Eigenlijk wel logisch ook als de pups hierheen worden gebracht. Even niet aan gedacht. Volgende keer maar eens een kijkje nemen.

Castle Hill

Ik ga terug naar Kaikoura en daarna nog een stuk verder naar het zuiden om via de mooie Arthur’s Pass terug te gaan naar Greymouth aan de westkust. Deze rit van ruim 500 kilometer gaat denk ik de hele dag in beslag nemen, omdat er onderweg van alles te zien is.

Gedurende het eerste stuk aan de oostkant van de bergen miezert het wat en op het hoogste punt hangt alles een beetje in de nevel. Aan de andere kant schijnt de zon en is het direct warm. Bij een grote vallei vol met schapen stop ik voor een paar foto’s. De hele kudde zet het op een lopen zodra ik uitstap. Ze hebben flink de ruimte hier en zijn bijna helemaal uit het zicht als ik eindelijk klaar ben om een foto te maken. Stomme beesten hahaha.

Arthur Pass

Arthur Pass

Een eindje verderop is Castle Hill. Een gebied met mooie geërodeerde rotsen.

Castle Hill langs de Arthur Pass

Castle Hill langs de Arthur Pass

Hier zijn zoveel mogelijkheden voor mooie foto’s…

Castle Hill langs de Arthur Pass

Dat wandelpad op de voorgrond geeft een beetje een idee hoe groot die blokken eigenlijk zijn.

Castle Hill langs de Arthur Pass

Mooie doorkijkjes ook. Deze is bijzonder goed gelukt.

Castle Hill langs de Arthur Pass

Na een tijdje hou ik het hier voor gezien, want er is nog meer.

Kaarten, Grafieken & Downloads

GPS Kaart met kleurgecodeerde hoogte informatie

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek, Nieuw Zeeland Nazomer 2011, Dag 18

Download het originele gpx bestand gpx file hier.

edit