Dag 8/35

Regen

Gisteren werd er regen voorspeld. Vanmorgen zie ik heel even wat oranje licht, maar de zon zelf blijft achter de wolken. Al snel begint het te regenen. Aangezien ik toch niet naar Cathedral Cove kan besluit ik om direct naar Rotorua te rijden. Onderweg zoek ik nog wel even naar een waterval, maar die is niet te vinden met de weinige informatie die ik erover heb en de bordjes die zoals gewoonlijk ontbreken.

Takahe

Dichtbij de plaats waar ik op zoek ben naar de waterval, zie ik enkele vogels rondscharrelen. Dezelfde zwarte vogel met blauwe borst als een paar dagen geleden. Ze zijn vrij schuw, maar als je stil blijft staan komen ze naar je toe, in een soort ontwijkende maneuvre, hoppend van links naar rechts. Met een beetje geduld kan ik er toch een paar vastleggen.

Takahe at Coromandel Peninsula, late summer, North Island, New Zealand.

Ten zuiden van Coromandel Peninsula is het terrein vrij vlak. In de verte zie je nog wel wat heuvels maar het is vooral boerenland hier.

Oude Vulkanen en Geysers

Rond 12:00 kom ik aan in Rotorua en ga meteen maar op zoek naar een hotel. Het regent nu zo hard dat het niet heel veel zin heeft om ergens naar toe te gaan. Eerst ga ik op zoek naar de Quality Inn, maar die is nergens te vinden. Op de plaats die de GPS aangeeft, staat nu een ziekenhuis. Het tweede, Ibis, is vol. Ik denk ’Oh ja, het is weekend’. Op de GPS zie ik veel motorhomes, maar hier heb ik eigenlijk niet zo’n zin in. Ik heb veel meer zin in een wat groter hotel. Geen krakende vloeren maar een gewone anonieme kamer in een groot gebouw. Al snel hierna zie ik Novotel. Ik denk die dan maar (fout!).

Achter de balie staan een paar arrogante kaktrutten in pakjes die me aankijken met een air van ’Wat komt u hier doen?’ Ze geven meteen aan dat er ook goedkopere hotels te vinden zijn. Nu ben ik ook wel redelijk ongeschoren, heb ik al een week lang dezelfde broek aan, ben ik zeiknat van de regen en heb ik nog een backpack ook. Dus op zich kan ik me er iets bij voorstellen, maar eigenlijk is het vrij onbeschoft en nogal idioot. Als je in pak binnen komt wordt je meteen met alle egards behandeld, terwijl het helemaal niets zegt.

Ik vraag of ze een kamer hebben voor vandaag, waarop ze antwoordt ’Ja die hebben we, u wilt zeker eerst wel het tarief weten?’. Ze denkt zeker dat ik ga schrikken of zo. Leuk is dan altijd het gezicht dat ze trekken als je zonder blikken of blozen zegt ’doe maar’. Dit is dus de duurste tot nu toe en overtreft zelfs de studio van gisteren: maar liefst 220 dollar. Overigens valt het naar Europese maatstaven best mee, omgerekend is het 116 euro. Het gemiddelde hotel tot nu toe kostte zo’n 70 dollar. Van zo’n duur hotel verwacht je dan automatisch van alles, maar kom je van een koude kermis thuis. Internet is beperkt tot 8MB per dag of 30 minuten, wat je het eerste bereikt. Die 8MB is net voldoende om een paar emailtjes te sturen. Ik had me eigenlijk verheugd op een middagje internetten met die regen. Beetje uitzoeken waar ik allemaal naar toe kan. Je kunt natuurlijk wel internet bijkopen, maar dat was iets van 30 euro per dag of zo. ’Ja doei’, dan maar niet.

Wel fijn is dat er een bad is op de kamer. Daar spring ik, bij gebrek aan internet, meteen maar in. Deze keer let ik goed op om overstromingen zoals de vorige keer te voorkomen en dat lukt (-; Later kom ik er achter dat er in de lobby twee iMacs staan met gratis internettoegang maar wel beperkt tot 20 minuten per keer. Dus hier zit ik nog een tijdje, om het een en ander uit te zoeken.

Ik zie op het journaal dat hier vandaag zo’n 12.5 centimeter water valt. Er wordt ook gewaarschuwd voor wateroverlast op de wegen. Morgen en overmorgen wordt er ook nog regen opgegeven maar dit zou na morgenochtend beperkt moeten blijven tot buien.

Reistijden en Afstanden

’s Middags haal ik wat foldertjes op om uit te zoeken wat hier allemaal te zien valt. Er zijn verschillende geothermische gebieden met dezelfde soort verschijnselen als in Yellowstone National Park. De reistijden om ze te bezoeken vallen best mee. De afstand tussen Rotorua en Lake Taupo is maar 1 uur. Tussen deze twee plaatsen zijn alle geothermische verschijnselen te zien.

Ik kijk ook alvast voor de dagen daarna. Van Lake Taupo naar Mt Egmond is 3 uur, van Mt Egmond naar Wellington is 4 uur en van Lake Taupo direct naar Wellington is 5 uur. Aan het einde van de week (donderdag of vrijdag) wil ik in Wellington zijn voor de overtocht naar het zuidereiland. De reistijden vallen dus best mee. Als ik nu naar de veerboot moet kan ik er binnen 5 uur zijn. Wil ik Mt Egmond zien, dan kost dat aan reistijd maar 2 uur meer. Ik denk dat ik lekker op mijn gemak het gebied tussen Rotorua en Taupo ga bekijken want dat vind ik het meest interessant. Mt Egmond kan ik denk ik ook nog wel meepikken. Al het andere ten zuiden en oosten van hier laat ik maar zitten. Ik heb er niets aan om nu overal heen te gaan racen en alles maar voor de helft te zien.

Indian Curry

Nu eerst maar eens lekker eten: een heerlijke Indian Mango Curry met Mango Kulfi (kokosijs). Zometeen maar vroeg mijn bed in en morgen maar eens kijken hoe de vlag erbij hangt.

Koelkasten & Co

Er staat ook zo’n minibar op de kamer, met allerlei dure troep erin. Dat ding gebruik ik maar als koelkast voor de restanten van mijn Indiase maaltijd. Die koelkast zit overigens wel weer een verhaal aan vast. Ik had hem al op een lage stand gezet omdat die dingen een enorme herrie maken. ’s Nachts schrik ik tot twee keer toe wakker van dat ding nadat ik net lekker in slaap was gevallen. Ik denk ’hier moeten we even iets aan doen’. Er zit geen uitknop op en hij staat al op zijn laagste stand, dus maar op zoek naar de steker. Die blijkt achter de koelkast in de inbouwkast te zitten. Er zit dus maar 1 ding op en dat is de koelkast er voorzichtig uittrekken. Het is een redelijk zwaar ding. Voorzichtig stukje bij beetje naar voren schuiven totdat ik de steker zie. De flesjes rinkelen een beetje, maar blijven gelukkig wel staan. Een flinke ruk aan het snoer en het is uit met die herrie. De koelkast schuif ik weer voorzichtig terug. Er is wel wat zwarte troep meegekomen die nu van het kastje afdruipt. Dat maar even opruimen. Handdoek zwart dus die moet ook weer worden schoongespoeld. Eindelijk kan ik lekker rustig slapen.

Kaarten, Grafieken & Downloads

GPS Kaart met kleurgecodeerde hoogte informatie

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek, Nieuw Zeeland Nazomer 2011, Dag 08

Download het originele gpx bestand gpx file hier.

edit