Dag 2/35

De landing is om 06:00 zondagochtend op Shangi Airport. Het is hier nu een heerlijke 25 graden. De tussenstop is bijna 3 uur. Eerst maar wat rondgewandeld en te voet van Terminal 2 naar Terminal 3 gelopen. Dat is bij elkaar een aardig eind. Lopend doe je er bijna 40 minuten over. Treintje kan ook, maar op deze manier kon ik alle shops en restaurantjes zien. Nog wat informatie opgevraagd over het bezoeken van Singapore omdat ik op de terugweg straks meer dan 6 uur de tijd heb. Er zijn georganiseerde tours van 2 uur, met de taxi de stad in is 20 minuten en met de bus 40.

Internet is gratis op het vliegveld, maar je moet je wel eerst met je paspoort registreren om een inlogcode te krijgen. Na minder dan een uur wachten begint het tweede deel van de trip om 08:50, 9.5 uur vliegen naar Auckland. Ik kan als een van de eersten het vliegtuig in en heb nog even de hoop dat ik weer drie stoelen voor mezelf heb. Maar dat duurt niet lang. Na enige tijd dient zich toch nog een nogal vreemd uitgedost stel aan. Vooral de vrouw valt op als een soort combinatie van Grace Jones (lang) en Whoopy Goldberg (gezicht) met een (echt) enorme grote bos haar. Een beetje zoals een afro kapsel maar dan helemaal teruggeborsteld zodat er een soort van ragebol overblijft. Al snel vraagt ze hoe ik van plan ben om de armleuning met haar te gaan delen. Na de start even om me heen gekeken en verhuisd naar een rij waar maar een iemand zat. Toch lekker om een beetje ruimte te hebben.

Voor de tweede keer deze ochtend ontbijt. Het was natuurlijk te verwachten maar er moet weer iets misgaan. Tijdens het ontbijt is er heel veel turbulentie. Het kost echt moeite om alles op zijn plek te houden. Opeens glipt er een bakje met dressing uit mijn handen, olie met pepertjes. De helft ervan komt op mijn shirt terecht en ik probeer wanhopig om de stroom olie in bedwang te houden, waarop het bakje bij de volgende luchtzak nog een keer uit mijn hand glipt en de rest het gangpad op gaat. Daar op lettend loopt de stroom olie verder naar beneden waardoor ook mijn broek er nu helemaal onder zit. De rest van de vlucht heb ik een lucht van pepertjes om me heen hangen, tja… Daarna een filmpje gekeken en eigenlijk tegen beter weten in, in slaap gevallen. Deze vlucht is overdag maar zal ’s avonds tegen de nacht aankomen. Het zou misschien beter zijn om wakker te blijven maar ik ben redelijk brak. De eerste keer dat ik naar de tijd kijk zijn er ook nu ruim 6 uur verstreken. Het avondeten sla ik over. Verder zoveel mogelijk geslapen.

De douane in Nieuw Zeeland is redelijk streng als het gaat om de invoer van planten of plantendelen en grond. Dit om de introductie van ziektes in Nieuw Zeeland te voorkomen. Niet aangeven (ook per ongeluk) kan je 400 dollar kosten. Ik vink alles maar aan wat ik kan bedenken (grond aan de statiefpoten), plantendelen in de Cranberry capsules en invoer van meer dan 700 dollar aan goederen (fotoapparatuur). Uiteindelijk worden er over alle drie de vinkjes wat vragen gesteld maar ze hoeven niets te zien.

Autohuur gaat redelijk soepel. Wel schrik ik even behoorlijk omdat ik opeens mijn paspoort kwijt ben. Maar die blijkt gelukkig in de verkeerde broekzak te zitten. Links schakelen en rechts richting aangeven
is even lastig maar dat zal morgen of zo wel gewend zijn. Op de GPS werkt de detailkaart gelukkig. Mijn hotel is maar 8 km rijden dus dat hoeft niet lang te duren, dacht ik. Al snel kom ik erachter dat er iets mis is. De GPS gaat er vanuit dat er hier rechts gereden wordt met als gevolg dat de afslagen op de snelwegen niet kloppen. Uiteindelijk met veel heen en weer rijden bij mijn hotel kom ik bij een hotel aan en na een korte douche val ik onverwacht als een blok in slaap.

Kaarten, Grafieken & Downloads

GPS Kaart met kleurgecodeerde hoogte informatie

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek, Nieuw Zeeland Nazomer 2011, Dag 02

Download het originele gpx bestand gpx file hier.

edit