Dag 5/10 – Deel 1/2

Kirkjufell

Vanochtend sta ik om 07:00 op, een uurtje voordat de zon opkomt. Het doel van vanochtend is Kirkjufell bij zonsopkomst. Allereerst ga ik naar de waterval toe, maar vanaf daar kijk je recht in de zon dus dat wordt niets. Ik rij wat rond op zoek naar een mooi plekje aan de waterkant en uiteindelijk kom ik uit op 100 meter van het hotel in de haven (-; Hier heb je een mooie weerspiegeling van de Kirkjufell in het water en uitzicht op de bergtoppen er omheen die het eerst in het licht komen te staan. Ik fotografeer afwisselend de bergtoppen en de Kirkjufell telkens als er iets verandert.

Grundarfjordur

Doet een beetje denken aan de Jungfrau-regio, althans de bergkammen, niet de rest.

Grundarfjordur

Grundarfjordur

Grundarfjordur

Grundarfjordur

Grundarfjordur

Grundarfjordur

Alle foto’s van de Kirkjufell over een periode van een uur laten duidelijk zien hoe extreem het licht verandert van voor de zonsopkomst tot 10 minuten erna.

Kirkjufell

Kirkjufell

Kirkjufell

Kirkjufell

Kirkjufell

Vanaf nu wordt het gewoon lichter en wordt het zachte wat gelige licht killer. Tijd voor ontbijt.

Tot 11:30 ben ik bezig met uitzoeken van de foto’s van gisteren en afmaken van het verhaal. Ik had een soort optie genomen op nog een nacht hier, maar alleen als het boottochtje zou uitlopen. Als de orca’s dichtbij zijn duurt het maar 2 uur en anders kan het wel oplopen tot 4.

Aanvankelijk was ik van plan om vandaag naar Vik te rijden, een ritje van zo’n 400 km. Maar mocht ik onverhoopt laat terugkomen van het boottochtje dan is het niet handig om nog zo’n eind te gaan rijden. Zie dat hotel maar eens te vinden in het donker.

Maar nu ik er nog eens over nadenk, heb ik nog niet alles gezien hier. De waterval wil ik nog wel eens proberen, zeker met Noorderlicht erbij, mocht dat lukken. Dus ik boek meteen maar nog een nachtje bij. Wel moet ik van kamer wisselen, maar ik krijg er een ruimere voor terug.

Kaarten, Grafieken & Downloads

GPS Kaart met kleurgecodeerde hoogte informatie

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek, IJsland Winter 2013, Dag 05

Download het originele gpx bestand hier.

edit