Dag 10/10

Terugreis

De terugreis verloopt voorspoedig. Het enig noemenswaardig dat er nog te zien in is een traditioneel IJslands gezin. Ik kan me zo maar voorstellen dat ze ergens in een boerderij in het noordoosten wonen. Vreemde gebreide kleren in verschillende kleuren. De vrouw is hoog zwanger en er zijn twee kleine kinderen bij. De man kijkt nogal nors en draagt de paspoorten voor het hele gezin. De moeder draag een zware tas en houdt de kinderen bij zich. In het vliegtuig zit de moeder met de kinderen aan de ene kant van het gangpad en de vader aan de andere kant. Telkens als de kinderen aandacht van hem vragen stuurt hij ze met een norse blik terug naar hun moeder. Beetje vreemde show dit.

Afsluiting

Winter in IJsland is me goed bevallen, beter zelfs nog dan verwacht. Heel mooi en zeker goed te doen. In temperatuur is het niet heel koud, gemiddeld gezien schommelt het wat rond het vriespunt. Wat het af en toe heel koud maakt is de ijzige poolwind, zeker vroeg in de morgen.

Het Noorderlicht was fantastisch. Ik wil hier nog wel meer van zien. Denk dat ik voor het komende seizoen sept-apr zeker 2 maar misschien wel 3 van dit soort tripjes ga inplannen. Het is tenslotte de top in de zonnecyclus, daarna wordt het gemiddeld gezien alleen maar minder, tot de volgende top over een jaar of 11.

Ondanks dat het een kort tripje was, heb ik wel een echt vakantiegevoel gehad.

Misschien dat ik de voorgenomen trip naar de VS in september voor dit jaar ga vervangen door een week of 3 IJsland in herfstkleuren + noorderlicht. We zullen zien.

edit