Dag 5/5

Croda da Lago

Na de mooie foto’s van de afgelopen avonden wil ik nu iets anders. Bijna iedere avond zag ik in een flits een hele mooie foto tussen de bomen door, maar tot nu toe heb ik geen veilige plek gevonden om de auto te parkeren. De weg is smal en loopt tussen de bomen door. Precies waar ik moet zijn is een vrij scherpe bocht. En toch wil ik die foto hebben…

De laatste paar honderd meter ga ik langzamer rijden om goed te kunnen kijken waar ik het beste uitzicht heb. Al snel zie ik de Croda da Lago in mooi warm zonlicht tussen de bomen verschijnen. Er zijn geen andere auto’s en ik besluit om het er op te wagen. Er is een heel smal grasrandje langs de weg en direct daarnaast loopt het stijl af. Ik parkeer zo ver als ik naast de weg durf en zet de lampen en alarmlichten aan zodat de auto in ieder geval goed opvalt.

Al snel daarna komt er een auto aan en die houdt meteen in bij het uitkomen van de bocht. De volgende die vlak daarna komt doet hetzelfde. Ok dat zit wel goed. Foto’s nu. Eerst maar eens een close-up.

Croda da Lago

Een kijkje tussen de bomen door…

Croda da Lago

…en dan de foto die ik steeds voor ogen had. Net een ansichtkaart!

Croda da Lago

Wel jammer dat het onmogelijk is om alle toppen erop te krijgen. Wat ik ook probeer er blijft altijd een boom in de weg staan. Omzagen? (-; Toch maar niet.

Na deze foto’s rij ik door naar de grote parkeerplaats een eindje verderop. Die geeft een wat meer open uitzicht op de toppen. Het licht is inmiddels echt super warm en diep oranje geworden.

Croda da Lago

Niet heel lang daarna wordt het licht een heel stuk kouder. De zon is dus al tot bijna onder de horizon gezakt.

Croda da Lago

Ik heb nu wel alle foto’s gemaakt die ik in gedachten had. Die van vanavond maken het verhaal compleet. Ik rij nog wel naar boven maar eigenlijk weet ik wel beter. De zon is inmiddels onder dus dat wordt niet veel meer. Morgen wil ik vroeg op om naar huis te rijden dus ik hou het al snel voor gezien.

Onderweg moet ik nog een keertje stoppen voor de vos van eergisteren. Weer blijft ze even vertwijfeld in het licht van de koplampen zitten om vervolgens een paar honderd meter voor de auto uit te rennen. Mooi gezicht. Daarna schiet ze aan de overkant het bos in.

Kaarten, Grafieken & Downloads

GPS Kaart met kleurgecodeerde hoogte informatie

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek, Dolomieten Winter 2015, Dag 5

Download het originele gpx bestand hier.

edit