Dag 22/23

Ochtend

Vanochtend doe ik lekker rustig aan. Ik heb de getijdetabel nagekeken en rond 12:00 is het getij het laagst. Dit is dus de beste tijd om naar de krokodillen te kijken, want dan liggen ze op de zandbanken naast de rivier. Het is best mooi weer hier. Alle natte zooi hang ik buiten op het balkon te drogen.

Net nadat ik gedoucht heb, skype ik nog even met thuis. Ik loop in mijn onderbroek het balkon op om even het uitzicht te laten zien. Opeens zie ik alle hoofden in het restaurant beneden me, naar me toedraaien. Grappig. Hmmm, eerst maar even wat aantrekken dan.

Ik blijf tot 11:45 in het hotel en probeer alles zoveel mogelijk te luchten en te drogen. De zon is best sterk.

Middag

Hierna richting de rivier met de krokodillen. Het is niet eens zover van hier. Ik zie het al van verre. Aan beide kanten van de brug staan veel auto’s geparkeerd en er is ook politie. Ik parkeer de auto ook en loop de brug op. Inderdaad er liggen er heel wat en het zijn flinke grote ook. Statief opzetten gaat hier niet want de auto’s rijden vlak langs me, dus maar even uit de hand voor deze keer.

Krokodil

Krokodil

Krokodil

Krokodil

Tarcoles River

Krokodil

Krokodil

De rivier,…

Tarcoles Rivier

…aan beide zijden…

Tarcoles Rivier

…van de brug.

Brug over de Tarcoles Rivier

Vlak voordat ik wegga komt er nog een helicopter met toeristen laag over. Jammer, heb net mijn verkeerde lens erop zitten en ik krijg net niet genoeg tijd om te wisselen.

Helicopter boven de Tarcoles River

Hierna is het nog een paar uurtjes rijden naar het hotel dat ik gemakkelijk terug vind.

Airport Hotel

Airport Hotel

Na de auto helemaal te hebben leeggehaald bel ik even met Europe Car of ze me zometeen even naar het hotel terug willen brengen als ik de auto heb ingeleverd. ’Nee ze hebben geen shuttle die naar dit hotel gaat.’ Het is maar 1500 meter of zo, maar een beetje ongelukkig wandelen over de snelweg. Dus ik vraag hoe ik dan terug moet komen. ’We will bring you sir’.

Eénmaal terug wordt de auto helemaal van alle kanten bekeken. Motor wordt gestart. Alle raampjes open en dicht. Alle vakjes open in de kofferbak of daar niets is verdwenen. Hij veegt nog even modder met zijn voet weg om te kijken of er niets beschadigd is (volgens mij krijg je daar juist krassen van maar goed) en de bumpers krijgen nog een trap (gelukkig blijven ze hangen). Hierna nog een handtekening en dan is alles goed.

Ik zeg ’ok, mooi, maar ik heb hier wel een getekende blanco creditcard slip achtergelaten. Hoe zit het daarmee?’. ’Everything is ok sir’. Dus ik ’Well then I want it back’. Een beetje geirriteerd scheurt ie de slip aan stukken en kwakt hem op de balie. Ik lach nog een beetje, zo van ok ik geloof je wel. Maar hij staat er op dat ik de stukjes meeneem, hij hoeft ze niet meer. Hahaha. Ja kom zeg. Zij bekijken ook de auto van binnen en buiten of ik niets gejat heb. Dan ga ik toch zeker geen getekende, blanco creditcard slip achterlaten. De groeten hoor.

Overigens vreemd want toen ik de auto ophaalde hadden ze het erover dat boetes tot wel 6 weken na inlevering binnen kunnen komen. Dus ik had eigenlijk het vermoeden dat ze de slip wilden houden voor dat geval, maar blijkbaar niet.

Bij het avondeten maak ik nog een paar foto’s van het hotel in de ondergaande zon.

Airport Hotel

Er is hier een trouwerij aan de gang. Terwijl ik zit te eten wordt de tv harder gezet: voetbal. Er komen steeds meer kerels van het feest hierheen. Op een gegeven moment zit er een man of 10 voetbal te kijken in plaats van op het feest te zijn. Nou ja zeg!

Avond

Ik zit nu rustig in mijn hotelletje. Vliegveld is hier maar 6 kilometer vandaan. Kan het bijna lopen, hoewel met al die troep. Morgenochtend vroeg nog even met een taxi daarheen en dan zit het er weer op. De dag erna ben ik weer thuis.

Kaarten, Grafieken & Downloads

GPS Kaart met kleurgecodeerde hoogte informatie

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek, Costa Rica Droogseizoen 2011, Dag 22

Download het originele gpx bestand hier.

edit