Dag 12/23

Ochtend

De hele nacht heeft tropische storm Alenga rondgeraasd. Vanmorgen is alles wit van de regen en laaghangende bewolking. Er staat nog steeds veel wind. Het plannetje van gisteravond om terug te gaan naar de hangbruggen voor een paar canopy-foto’s laat ik maar schieten. Niet alleen zullen de boom flink heen en weer gaan, maar ook de wandeling van gisteren zit nog goed in de benen. Rond 07:30 een typisch Costa Ricaans ontbijt met rijst, fruit, bonen en een maispannekoekje. Daarna terug naar de vlinderfarm van gisteravond voor een paar foto’s van de Heliconia bloemen, de vleermuisjes en de kikker.

De vleermuisjes lukken niet zo goed, het bananenblad gaat wild heen en weer en het is vrij donker daaronder. Verre van goede condities voor een scherpe foto. Een hele slechte foto, maar voor het idee wel aardig.

Bats

Wat verderop is nog een blad waar er verschillende wat grotere onder zitten, maar daar is het zelfde probleem. Een luiaard hoog in een boom gaat flink heen en weer terwijl hij zijn 20-urige slaap uitzit.

Toorts van de Koningin.

Queens Torch

Rode Gember.

Red Ginger

Toorts van de Keizer.

Emperors Torch

Heliconia’s komen voor in hangende…

Heliconia

…en staande varianten…

Heliconia

…zowel behaard…

Heliconia

…als kaal.

Heliconia

Roze Gember.

Pink Ginger

Nog wat verder ingezoomd op de Toorts van de Koningin.

Queens Torch

De groen boomkikker.

Green Tree Frog

Hierna gaan we naar de Heliconia’s en mag ik een tijdje mijn eigen gang gaan. De Heliconia’s lijken heel grote bloemen te hebben (50 cm en groter) maar in feite zijn dit gekleurde bladeren. De echte bloempjes zitten daartussen en zijn vrij klein. Colibri’s kunnen met hun lang snavel en tong bij de nectar komen. Het licht is goed en de bloemen bewegen maar heel weinig. Hier staan ook nog twee andere bloemen die ze de staf van de koning (rood) en de staf van de koningin (roze) noemen. Volgens mij zijn dit geen Heliconia’s, maar zeker weten doe ik het niet.

Terug naar de kikkers. Ze zitten te slapen onder het blad. Hier maak ik maar snel even een paar foto’s uit de hand. Goede foto’s maken gaat te lang duren en de eigenaar blijft er bij staan, waarschijnlijk omdat hij bang is dat zijn kikkers wegspringen. Ik laat het maar zo.

Voor morgen maak ik telefonisch een reservering bij Mirador de Quetzales. Ik hoop dat ik de Quetzal te zien krijg. Ze schijnen heel mooi te zijn.

In een kleine drie uur ben ik in Arenal. De vulkaan is nog steeds in wolken gehuld, maar wel is er meer van te zien dan de vorige keer. Eerst maar even de lunch misschien trekt het nog verder op.

Middag

Dat doet het inderdaad en even lijkt het erop dat de top helemaal vrij komt, maar al gauw zakt het weer in. Ik maak een tijdje foto’s in de hoop dat ik zodoende er 1 foto van kan maken waar zoveel mogelijk van de berg zichtbaar wordt, maar ik ben bang dat ik net iets te laat begonnen ben met foto’s maken.

Arenal Volcano

Wat later op de middag.

Arenal Volcano

Lake Arenal vlak voor zonsondergang.

Lake Arenal

Lake Arenal

De top is overigens nooit helemaal vrij geweest. Jammer, want die is wel fotogeniek.

Het weer zakt compleet in en tegen de tijd dat de duisternis invalt breken de stortbuien weer los. Alenga doet nog een rondje.

Het restaurant is overigens volledig in kerstsfeer.

Kaarten, Grafieken & Downloads

GPS Kaart met kleurgecodeerde hoogte informatie

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek, Costa Rica Droogseizoen 2011, Dag 12

Download het originele gpx bestand hier.

edit