Dag 1/23

De heenreis

Vandaag reis ik in totaal zo’n 25 uur via Houston, Texas naar San Jose, Costa Rica. De eerste vlucht van 11.5 uur is wat vertraagd en heeft ook nog veel tegenwind te verduren. Hierdoor hoef ik maar 3 uur te wachten in Houston in plaats van 4 uur. De douane haalt daar ook nog een uurtje van af. Na wat gegeten te hebben begint de tweede vlucht van 3.5 uur al snel. Gelukkig heb ik 3 stoelen voor mezelf ik kan het hele eind heerlijk slapen. Geen rare figuren of ongelukjes deze keer.

Op het vliegveld van San Jose zou ik opgewacht worden met de huurauto maar er is niemand. Veel bordjes maar niet die met mijn naam erop. Ik wordt aangesproken door een kerel die van alles loopt te regelen. Hij geeft aan dat ik even met het kantoortje verderop richting de stad moet bellen en drukt me zijn mobieltje in de hand. Na een tijdje krijg ik iemand aan de lijn en die geeft aan met 15 minuutjes hier te zijn. In plaats van de huurauto komt er een shuttle-busje van Europe Car. Niet lang daarna zijn we in het kantoortje en krijg ik de auto mee.

Ze geven aan dat het kantoortje op de dag van mijn vertrek pas om 06:00 open gaat terwijl ik om 07:55 moet vliegen. Ondanks de afspraak vooraf zijn ze niet van plan eerder open te gaan. Ik ga hier geen risico mee lopen en breng de auto een dag eerder terug. Kunnen ze me met het transitbusje bij mijn hotel afzetten. Zal morgen wel eens vragen of het hotel een shuttledienst heeft en anders bestel ik wel een taxi. De eerste afspraak kwamen ze al niet na dus van de tweede zal er ook wel niet veel terechtkomen. (-;

Het hotel is maar 5 minuutjes rijden van het kantoortje ligt en ze kunnen precies uitleggen hoe ik er kom. Op google maps had ik het al een beetje uitgezocht en daar leek het erop dat je direct onder een viaduct eraf moet. Dat blijkt ook zo te zijn.

Het tijdverschil met Nederland bedraagt 7 uur.

edit