Dag 17/21

Vanochtend sta ik om 04:40 op en rij naar Horsethief Canyon. Het is zwaar bewolkt en er is weinig kans op goede foto’s maar het is maar een kwartiertje rijden. De canyon ligt inderdaad in het donker en ik rij door naar de prairie voor een wat meer open uitzicht. Er is een hele mooie zonsopkomst die ik in stappen fotografeer.

Schemer boven de prairie

Zonsopkomst achter olie installatie

Zonsopkomst achter olie installatie

Zonsopkomst achter olie installatie

Hierna rij ik terug naar het hotel en om 06:00 ligt ik weer op bed en blijf tot 10:00 uur slapen.

Voor de rest van de dag heb ik eigenlijk nog geen concrete plannen. Ik zou graag het gebied ten noorden van Banff/Jasper willen zien, net buiten de Rockies. Ook het gebied boven Edmonton is een mogelijkheid. Vandaag gaat het een hele warme dag worden, morgen zwaarbewolkt en vrijdag onbewolkt. In ieder geval wil ik vrijdagochtend in Lake Louise zijn voor Moraine Lake.

Soms moet je gewoon maar wat gaan rijden en dan volgen de plannen vanzelf. Ik ga eerst naar Red Deer, het stadje waar ‘s werelds snelste op de 500m schaatsen woont: Jeremy Wotherspoon. De omgeving hier naartoe is een groene vlakte met hier en daar wat heuvels. Er is een Visitor Center, waar ik even op mijn gemak rondkijk. De mensen hier zijn heel erg behulpzaam en er zijn veel folders. Ik winkel ook meteen maar voor een eventuele volgende vakantie naar Northern Territories. De dames hier vertellen dat er elanden in het stadje wonen die zich regelmatig te goed doen aan de goed verzorgde achtertuintjes (-;

Ik heb verder geen zin en tijd om de stad in te gaan. Over het noorden vertellen ze dat het muggenprobleem nog heel veel erger is dan ik tot nu toe heb gezien: horseflies en no-see-ums. Die laatste zijn heel klein, steken vrijwel niet, maar ze komen in wolken van honderdduizenden naar je toe. Ik heb die muggen hier trouwens ook eens goed bekeken. Ze zijn anders dan bij ons. Het lijf is zo’n halve cm lang en de voorpoten zijn een stuk langer dan de achterpoten waardoor hij achterover staat. De steekbuis is even lang als het lichaam en wijst schuin naar beneden. Ideaal steekgereedschap dus.

Ik besluit om naar het noordwesten te rijden net boven Jasper. Eerst naar Edmonton, daarna naar het westen. Er komen steeds meer bomen hoe verder ik naar boven ga. Eerst loofbomen en later naar het westen steeds meer naaldbomen totdat de weg door een volledig naaldbos loopt. Het weer verandert halverwege de middag naar mooi en onbewolkt. Ik maak onderweg een paar foto’s, maar het is lastig fotograferen vanwege de drukte op de weg en de harde wind.

Lijnzaadveld

Dorpskerk

Eindeloze weg

Uiteindelijk beland ik in Hinton. Hier zoek ik een hotel en rij nog een stukje door de bergen richting Jasper. Er is mooi licht en hier maak ik nog een paar foto’s van de bergen.

Wildernis

Wildernis

Wildernis

Schaduw van de fotograaf

Kaarten, Grafieken & Downloads

GPS Kaart met kleurgecodeerde hoogte informatie

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek, Canada Voorjaar 2010, Dag 17

Download het originele gpx bestand hier.

edit