Dag 15/21 – Deel 2/2

Onderweg moet ik piesen waardoor ik even een secundair weggetje op ga. In plaats van terug te rijden naar de provinciale weg volg ik dit kleinere weggetje een tijdje omdat dat ook enigszins in de richting gaat en ik nieuwsgierig ben wat hier te zien valt. Niet lang daarna kom ik een mooie graansilo tegen. Ik loop wat rond en al gauw ontdek ik verschillende perspectieven.

Vanaf deze zijde staat de graanschuur vrij met een vijver op de voorgrond.

Graanschuur

Best een fotogeniek ding zo met die blauwe lucht.

Graanschuur

Vanaf de kant waar ik hem voor het eerst zag, loopt er een spoor langs.

Graanschuur

Het lijkt erop dat het een soort vultoren is om wagons met graan te vullen.

Graanschuur

Er zijn hier heel veel originele foto’s te maken, maar eigenlijk heb ik er te weinig tijd voor.

Graanschuur

Maar zo in een minuut of 10 best een paar leuke foto’s bij elkaar geschoten.

Graanschuur

Ik zou hier nog wel langer kunnen blijven, maar ben tevreden met dit setje en ga snel verder.

Na een tijdje kom ik bij Writing-On-Stone Provincial Park aan en dat is niet heel veel: een rivier met wat geërodeerde heuvels. Het is dat het enigszins op de route ligt anders had ik het waarschijnlijk links laten liggen.

Er loopt een vreemd spinnetje voor mijn voeten langs. Ik neem niet echt de moeite om hem heel goed te bekijken maar er zitten allemaal bobbels op zijn rug. Ik maak snel even een foto voordat hij in het gras verdwijnt en dan zie ik pas goed wat die bobbels zijn: goed kijken…

Writing-on-Stone Provincial Park

Ik loop de vallei in maar daar kom ik heel snel weer van terug. Het zit hier vol met enorme vliegen en veel ook. Zodra ik uit de auto stap wordt ik compleet belaagd. Geen idee of ze ook steken, maar het zijn vrij grote, dus dat risico ga ik liever maar niet lopen.

Vanaf een wat hoger punt in de wind heb ik geen last van ze en kan op mijn gemak een paar foto’s maken.

Writing-on-Stone Provincial Park

Writing-on-Stone Provincial Park

Writing-on-Stone Provincial Park

Al gauw heb ik het hier wel gezien en ga ik naar mijn volgende bestemming: Red Rock Coulee dat hier niet heel ver vandaan ligt. Het is een vallei met allemaal ronde rood gekleurde rotsblokken. Dit kan wel eens interessant worden onder mooi warm avondlicht.

Het duurt niet lang voordat ik er ben en hier zijn wel een paar mooie foto’s te maken. Ik heb de hele vallei voor mezelf. In de verte hoor ik Coyotes huilen. Hinderlijk genoeg wordt ik helemaal verrot gestoken door de muggen.

Het terrein ligt bezaaid met dit soort rotsen. Ik vraag me af waar ze vandaan komen en hoe lang ze hier al liggen.

Red Rock Coulee

Red Rock Coulee

De stenen zijn bedekt met korstmossen.

Red Rock Coulee

Red Rock Coulee

Op één van de rotsen zie ik een vogel. Een truukje dat ik voor het eerst heb toegepast in Nieuw-Zeeland is om een vogel heel voorzichtig stapje voor stapje te benaderen en continue foto’s te maken. Daarvoor probeerde ik zo dicht mogelijk bij de vogel te komen voordat ik de eerste foto maakte en vaak stond ik dan met lege handen omdat het hem toch al snel te veel werd. Door continue foto’s te maken eindig ik altijd met de best mogelijke foto.

Red Rock Coulee

Latere navraag leert dat dit een nachtzwaluw is. Die slapen overdag en vliegen in het donker. Heel af en toe gaat zijn oog even open en hij houdt me duidelijk wel in de gaten, maar het lijkt hem niet al te veel te boeien.

Nachtzwaluw

En zo kom ik steeds dichterbij totdat ik er bijna bovenop zit.

Nachtzwaluw

De zon zakt tot vlak boven de horizon en ik zoek een mooie bol uit voor de laatste foto.

Red Rock Coulee

Nu de zon onder is wordt ik helemaal gek van de muggen en ga er snel vandoor. Onderweg heb ik vandaag al een paar keer een grote roofvogel op een paaltje langs de weg zien zitten, maar het lukt steeds maar niet om ze goed op de foto te krijgen. Nu zie ik er weer eentje, zet de auto aan de kant en leg aan, maar precies op het moment dat ik de foto wil maken, komt er een grote vrachtwagen langs van de andere kant, waardoor ik net een fractie van een seconde te laat ben. Drie keer is scheepsrecht. De volgende keer staat ie er wel op. Herten kom ik ook regelmatig tegen.

Uiteindelijk kom ik aan in Medicine Hat. Hier fotografeer ik nog het logo van mijn favoriete hotelketen tegen de avondlucht.

Holiday Inn Express

Morgen ga ik richting Dinosaur Provincial Park en daarna naar Drumheller.

Ongelofelijk hoeveel goede foto’s eruit blijven komen. Bijna elke dag vraag ik me af waar ik nu weer foto’s van moet maken, maar iedere dag levert er weer een aantal op en vaak veel meer en vooral andere dan ik verwacht. Zo zie je maar weer dat gewoon een beetje rondrijden van alles kan opleveren. Wie weet wat er nog meer allemaal voor leuks staat hier. Misschien moet ik nog wat meer water drinken en onverwacht wat kleine weggetjes meepikken (-;

Kaarten, Grafieken & Downloads

GPS Kaart met kleurgecodeerde hoogte informatie

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek, Canada Voorjaar 2010, Dag 15

Download het originele gpx bestand hier.

edit