Dag 14/21 – Deel 1/2

Vanochtend sta ik om 06:00 uur op en rij dezelfde weg als gisteren maar nu andersom, weer met de zon mee. Zo vroeg op de ochtend is de weg een heel stuk rustiger dan gistermiddag. Eerst ga ik richting Logan Pass en onderweg kom ik de mooie Reynolds Mountain weer tegen.

Reynolds Mountain
Reynolds Mountain

Verderop staat een bighorn sheep midden op de weg. Hij gaat al gauw naar de kant waar ik een paar foto’s van hem kan maken. Het schaap staat in de schaduw en de bergen op de achtergrond staan in het zonnetje. Dit geeft een enorm contrastverschil en het wordt bijna een silhouet. Het lukt me uiteindelijk niet om hem scherp op de foto te krijgen.

Wat verderop kom ik er nog meer tegen. Deze schapen zien er een heel stuk slechter uit dan die van twee weken terug in Jasper. Ze zijn helemaal vaalgrijs van kleur en uitgemergeld. Later op de dag zal ik nog een opgezet schaap te zien krijgen. Die dingen zijn nog groot zeg! Komen bij mij tot borsthoogte. Ook deze dieren kunnen je een tijdje accepteren en dan zomaar opeens aanvallen, net als bisons en elk.

De volgende stop is bij Many Glacier area. De berg heet Grinnell Point en het meer is Swiftcurrent Lake.

Grinnell Point and Swiftcurrent Lake
Grinnell Point and Swiftcurrent Lake
Grinnell Point and Swiftcurrent Lake

Ik rij door naar de Weeping Wall, een stuk rotswand waarlangs over 100 meter allemaal water naar beneden komt. Aangezien de weg er heel smal is, was er gisteren met al dat verkeer geen enkele kans op fotografie. Nu is er vrijwel geen verkeer, dus kan rustig mijn gang gaan.

Weeping Wall

Het is wel even zoeken naar de juiste belichting (donkere rots, licht water) en de juiste sluitertijd (bepaalt de rokerigheid van het stromende water).

Weeping Wall

Uiteindelijk komen er wel een paar aardige foto’s uit. Omdat het water hier als het ware naar beneden regent en af en toe afketst op de rots, is het vrij gemakkelijk om meer detail in het water te krijgen (strepen).

Weeping Wall

Hier klettert het water via een aantal niveau’s naar beneden.

Weeping Wall

Al met al ben ik een klein half uur hier bezig.

Weeping Wall

Tijd om verder te gaan.

Even later rij ik weer in de zon en kom ik langs Chief Mountain, die behoorlijk spectaculair is in dit licht!

Chief Mountain

Kaarten, Grafieken & Downloads

GPS Kaart met kleurgecodeerde hoogte informatie

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek, Canada Voorjaar 2010, Dag 14

Download het originele gpx bestand hier.

edit