Dag 13/21 – Deel 1/2

Gisteravond ben ik om 21:00 op stok gegaan en heb heerlijk uitgeslapen tot 08:00. Dat was wel even nodig. Rond 09:00 ga ik op pad richting Glacier National Park. Dit is nog ruim 400 km rijden. Ik begin met een mooie scenic byway, een rustige groene weg. Montana staat bekend als Big Sky Country en dat is duidelijk te zien op deze foto. Er is zo ontzettend veel ruimte hier. Echt heerlijk!

Meadow

Tussen het gras zijn mooie bloemen te zien.

Flower
Flower

Daarna rij ik door een bos naar een ghost town, een verlaten stadje. Ik dacht een dorpje met vervallen krotten aan te treffen maar het is een groot commercieel circus. Daar ga ik maar heel gauw weer weg. Da’s niets voor mij. Wel krijg ik nog een tip om een mooie weg te rijden door bossen en langs een aantal meertjes. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zulke groene struiken en gras heb gezien. Bijna onwerkelijk.

Road
Road

Na de bossen komen de open vlakten weer. Het blijft fijn om hierin rond te rijden!

Prairie
Prairie
Prairie

In de verte doemen de bergen al op.

Prairie

Al gauw rij ik weer door de heuvels, de voorlopers van de bergen in Glacier National Park. Het water van dit meer is kristalhelder.

Lake

En hop het bos weer in. Lekker afwisselend! Dan kom ik een wild stromende beek tegen die wat meer aandacht vraagt. Stromend water is altijd een dankbaar onderwerp, vooral onder een bewolkte lucht of in een bos zoals hier.

Forest Stream

Kaarten, Grafieken & Downloads

GPS Kaart met kleurgecodeerde hoogte informatie

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek, Canada Voorjaar 2010, Dag 13

Download het originele gpx bestand hier.

edit