Dag 10/21 – Deel 3/3

Verkenningen in het zuiden

Ik vertrek naar het zuiden en rij richting Grand Teton National Park. Onderweg kom ik nog een mooie vallei tegen.

Mooie groene vallei in Yellowstone National Park op weg naar Grand Teton National Park

Mooie groene vallei in Yellowstone National Park op weg naar Grand Teton National Park

Ik huur meteen bij de noordingang van het park een cabin. Het is een soort tuinhuisje in het bos. Ik heb geen zin in nog zo’n zoekavontuur als gisteren, daar is de tijd een beetje te kostbaar voor. Direct hierna rij ik verder het park in op verkenning en al snel volgt de eerste foto van de mooie Teton Range.

Teton Range

Een heel stuk verder graast een kudde Bisons op de Antelope Flats. Vanaf de weg loop ik een stuk het gras in voor een paar mooie closeups. Hierbij moet je ontzettend oppassen omdat Bisons heel erg onvoorspelbaar zijn. Langzaamaan stapje voor stapje dichterbij totdat ik merk dat één van de Bisons wat nerveus wordt. Even helemaal stil blijven zitten en hij graast verder. Hier ligt dus de grens, niet verder gaan.

Bisons op de Antelope Flats

Bisons op de Antelope Flats

Bisons op de Antelope Flats

Op weg naar het noorden richting Jackson Lake zie ik jong hertje in de berm. Mooi beestje wel en niet eens schuw.

Klein hertje

Aangekomen bij Jackson Lake staat de zon al behoorlijk laag en prikt net nog door een dikke laag bewolking heen, met een heel apart effect als gevolg. Deze foto levert heel wat werk op omdat het stikt van de ‘false colors’ in het water: hele dunne lijntjes met felle kleuren. Waarschijnlijk veroorzaakt door optische wisselwerking tussen lens, sensor en patronen in het water. Het meeste is er nu wel uit. De rest is acceptabel.

Jackson Lake

Het water zelf is ook wel een foto waard.

Jackson Lake

’s Avonds maak ik rondom zonsondergang een aantal panorama’s vanaf de Jackson Lake Lodge. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de Teton Range. Deze is 13.000 * 4.200 pixels.

Teton Range vanaf de Jackson Lake Lodge

Een stukje van dit panorama voor een beter beeld.

Teton Range vanaf de Jackson Lake Lodge

Na zonsondergang komt er wat kleur in de lucht. Dit is het grootste panorama van deze avond, maar liefst 30.000*4.200 pixels, waarop de gehele Teton Range te zien is.

Teton Range vanaf de Jackson Lake Lodge

De kleuren worden al snel wat roder…

Teton Range vanaf de Jackson Lake Lodge

…en worden rechts voor maar een paar minuten heel fel.

Teton Range vanaf de Jackson Lake Lodge

Daarna is het over. Ik raak in gesprek met een paar professionele fotografen. Eén van hen wil mijn foto’s van de afgelopen weken graag zien. Hij vind ze erg mooi en wil vooral weten waar en hoe ik ze heb gemaakt. Kijk, dat is nou leuk om te horen (-; Fijne bijkomstigheid is dat hier wireless internet is. Handig om tussendoor de mail even bij te werken.

Afsluiting van een mooie dag

Ik rij in het donker terug naar mijn cabin. Nog wat napeinzend over vanmorgen bedenk ik me dat de heuvel afrennen helemaal niet zo slim was eigenlijk. Ik wilde zo snel mogelijk daar weg zijn, maar een snel bewegende ‘prooi’ kan wel de jachtreflex van een beer triggeren, iets dat ik me pas halverwege de heuvel bedacht. Opeens worden mijn gedachten ruw verstoord. Ik moet een noodstop maken omdat er vlak voor me op de weg een grote beer oversteekt. Die zou ik toch niet graag op de motorkap hebben. Goed uitkijken dus.

Eénmaal terug in het kamp krijg ik mijn cabin bijna niet gevonden omdat in het donker er alles heel anders uitziet. Los daarvan is er bijna geen verlichting hier. Uiteindelijk vind ik hem terug en kan ik terugkijken op een enerverend dagje reisfotografie.

Het wordt tijd om de discipline er weer een beetje in te krijgen. Ik merk de laatste dagen dat ik zonsopkomsten en -ondergangen misloop. Ik sta te laat op en blijf de hele dag actief (hard licht) zo dat ik ’s avonds geen energie meer heb. Daar gaan we even verandering in brengen de komende dagen (-;

Kaarten, Grafieken & Downloads

GPS Kaart met kleurgecodeerde hoogte informatie

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek, Canada Voorjaar 2010, Dag 10

Download het originele gpx bestand hier.

edit