Dag 4/21

Lake Pyramid

Ik sta nog maar eens om 04:40 op en dat valt best zwaar na amper 5 uurtjes slaap. De beste zonsopkomst locatie is de weg naar Mt Edith. Die blijkt afgesloten vanwege onderhoud tot en met eind juli. Onderhoud kan vanwege de sneeuw natuurlijk alleen maar ‘s zomers plaatsvinden.

De tweede locatie is Lake Patricia en Lake Pyramid slechts 10 minuutjes rijden vanaf mijn hotel. In beide meren wordt Mount Pyramid weerspiegeld ‘s ochtends. Allereerst rij ik naar Lake Patricia. Onderweg kom ik een aantal Elk met jongen tegen langs de weg. Ik probeer een aantal foto’s van ze te maken vanuit de auto, maar dat valt niet mee want het is nog redelijk donker.
Eén van de Elk jonkies.

Jonge Elk vlakbij Lake Patrica, Jasper National Park.

Lake Patrica ziet er mooi uit maar ik rij eerst door naar Lake Pyramid. Daar is een eilandje waar je naar toe kunt lopen via een brug. Voorzichtig, loop ik over de brug om het eilandje te verkennen. Ik ben wel wat huiverig voor beren hier, maar al gauw heb ik het hele eiland gezien en ben ik er zeker van dat er hier geen zijn.

Het eiland zelf blijkt niet de beste fotolocatie te zijn, maar is uiteindelijk beter als onderwerp. Ik wacht een uurtje tot de zonsopkomst. Het licht wordt eerst nog een tijdje tegengehouden door een bergketen. Zodra Mount Pyramid in het licht komt maak ik een aantal foto’s van het meer, het eiland en Mount Pyramid.

Reflectie van Mount Pyramid in Lake Pyramid.

Mount Pyramid reflectie in Pyramid Lake, net na zonsopkomst.

Horizontaal kan ook.

Mount Pyramid reflectie in Pyramid Lake, net na zonsopkomst.

Hierna rij ik meteen terug richting Lake Patricia.

Verlichte Stammen

Onderweg kom ik een bos met Aspen tegen, waarvan de blanke stammen (zoals bij een berk) mooi in het warme ochtendlicht staan. Hier fotografeer ik een half uurtje.

Eén van de stammen mooi geïsoleerd van zijn broertjes en zusjes.

Aspen bos tussen Patricia Lake en Pyramid Lake, Jasper National Park.

Een rustige compositie van dit Aspen bos, met de fel groen gekleurde vegetatie ertussen.

Aspen bos tussen Patricia Lake en Pyramid Lake, Jasper National Park.

Een kijkje naar boven geeft mooie bladerpatronen waarbij de stammen de weg naar boven wijzen.

Aspen bos tussen Patricia Lake en Pyramid Lake, Jasper National Park.

Een gecomprimeerde blik op het bos door gebruik van een telelens.

Aspen bos tussen Patricia Lake en Pyramid Lake, Jasper National Park.

Met een normale lens is het onmogelijk om zowel scherpte in voorgrond als achtergrond te krijgen terwijl de voorgrond zo dicht bij de lens is. Met een groothoek lens kan dit wel, echter het nadeel hiervan is dat de foto buiten het midden heel erg vertekent door het overdreven perspectief waardoor je boomstammen krijgt die rond het midden van de foto gebogen zijn. Door nu een foto te nemen met een groothoek lens en vervolgens te croppen krijg je een foto met een bijna normaal perspectief en scherpte in zowel voor- als achtergrond.

Aspen bos tussen Patricia Lake en Pyramid Lake, Jasper National Park.

Lake Patricia

Daarna rij ik snel door naar Lake Patrica omdat het licht nog steeds goed is. Hier maak ik een mooi panorama van het meer met Mt Pyramid op de achtergrond. De bodem van het meer ligt bezaaid met ronde stenen, waarschijnlijk achtergebleven na een gletsjer. Ik maak ook nog enkele foto’s van het meer, met de stenen onder water op de voorgrond. Door op en neer te bewegen met de camera kun je de afstand op de foto bepalen tussen de bergen op de achtergrond en de stenen op de voorgrond. Door omhoog te bewegen komen de bergen hoger op de foto terecht en de stenen lager. Wanneer je naar beneden beweegt wordt de afstand tussen beiden kleiner. Zo kun je precies de juiste compositie bepalen.

Pyramid Lake, Jasper National Park.

Mt Edith en Lake Medicine

Ik verken nog een paar andere plekken om Mount Edith te kunnen fotograferen maar ik vind er geen. Uiteindelijk besluit ik door te rijden naar Lake Medicine, 20 kilometer verderop, bij de berggeiten van gisteravond. Die liggen er nog steeds, maar nu in de schaduw. Misschien waag ik vanavond nog een poging voor een 3-portret zoals ik gisteren zag. Lake Medicine is moeilijk (mooi) te fotograferen. Het is al een uur of 3 licht en ik besluit terug te rijden. Het licht is nu al een stuk harder en kouder dan een paar uur geleden.

Dromenland

Om 09:00 kruip ik mijn bed weer in om heerlijk in dromenland te vertoeven tot 13:30. Ik vraag me af hoe lang dit goed blijft gaan. Het totaal aantal slaapuurtjes is wat aan de korte kant maar dat gaat nog redelijk. Wel vermoed ik dat twee korte nachten toch iets anders is dan één lange. Het is wel vreemd om naar bed te gaan als iedereen er juist uitkomt, maar het geeft wel een leuk effect: ik heb twee keer zoveel dagen (-;

De eerste echte maaltijd

Op dit moment zit ik te wachten op een heerlijke wildbeefburger van Bison en Elk terwijl ik de foto’s van de afgelopen dagen uitzoek en het dagboek bijwerk. Dit gaat de eerste fatsoenlijke maaltijd worden sinds ik hier ben. Tot nu toe heb ik nog geen tijd vrij gemaakt om ergens rustig te eten.

Omgeving van Jasper

’s Middags verken ik de omgeving van Jasper. Ik rij een stuk terug via Highway 93 gevolgd door Highway 16 aan beide kanten. Mount Pyramid die er vanaf de Jasper zijde niet echt uitziet als een piramide doet dat wel vanaf de westkant. Hier is het echt een driehoek. Het gebied hier is heel mooi maar moeilijk te fotograferen omdat het een vrij drukke weg is.

Eindelijk Lake Maligne

’s Avonds rij ik naar Lake Maligne en maak daar een paar mooie panorama‘s van de bergen er omheen.

Lake Maligne panorama, vroege avond, Jasper National Park.

Op de terugweg zie ik een paar zwarte beren en ik merk dat ik het inmiddels al normaal ga vinden. Hier is één van hen.

Zwarte beer langs Maligne Lake Road, Jasper National Park.

Even verderop zie ik een Cariboo stelletje. Dit levert wel een paar mooie portretfoto‘s op omdat ik ze vanaf een meter of 4 mag fotograferen.

Cariboo mannetje langs Maligne Lake Road, ’s avonds, Jasper National Park.

Hier het mannetje in al zijn glorie.

Cariboo mannetje langs Maligne Lake Road, ’s avonds, Jasper National Park.

Er jeukt daar wat…

Cariboo mannetje langs Maligne Lake Road, ’s avonds, Jasper National Park.

Het vrouwtje met het kleinere gewei.

Cariboo vrouwtje langs Maligne Lake Road, ’s avonds, Jasper National Park.

Een closeup van het vrouwtje.

Cariboo vrouwtje langs Maligne Lake Road, ’s avonds, Jasper National Park.

Na een tijdje hebben ze genoeg van alle aandacht en verdwijnen langzaam weer in het bos.

Cariboo mannetje langs Maligne Lake Road, ’s avonds, Jasper National Park.

Omdat ik geen specifieke zonsondergang onderwerpen kan vinden ga ik hierna maar terug naar het hotel om onder andere het dagboek van de afgelopen dagen af te maken.

Kaarten, Grafieken & Downloads

GPS Kaart met kleurgecodeerde hoogte informatie

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek, Canada Voorjaar 2010, Dag 4

Download het originele gpx bestand hier.

edit