Voorbereiding

Het doel voor deze trip is om de National Parks en State park in Californië, Arizona, Utah en misschien ook New Mexico te bezoeken, afhankelijk van beschikbare tijd, weercondities en reisschema. Een degelijke voorbereiding is essentieel voor het maken van mooie foto’s. De mooiste foto’s worden vrijwel zonder uitzondering gemaakt tijdens het mooie licht rond zonsopgang en zonsondergang. Uitzonderingen zijn bijvoorbeeld watervallen waar juist een zwaar bewolkte lucht perfect voor is. Normaal gesproken zijn de lichtcondities overdag niet bepaald ideaal voor fotografie.

Voorbereiden kost veel tijd en doe ik bij voorkeur ruim voorafgaand aan de trip. Het is allemaal veel gemakkelijker als je weet wat je kunt verwachten, wanneer doorgaans het licht het beste is (tijd van de dag, seizoen) en hoe lastig het is om er te komen. Ik probeer zo veel mogelijk te zien en te fotograferen in de beschikbare tijd. De voorbereiding voor deze trip neemt zes weken in beslag.

Boeken

Lezen en indexeren van alle informatie is heel veel werk en neemt meer tijd in beslag dan de trip zelf. Maar het betaalt zichzelf heel snel terug zodra je aan het fotograferen slaat en kan ook opnieuw worden gebruikt voor toekomstige trips in hetzelfde gebied.

Kaarten

edit