Dag 4/24 – Deel 1/2

Mesquite Flat Sand Dunes

Vanmorgen ga ik naar de Mesquite Flat Sand Dunes, dat heel dichtbij Stovepipe Wells ligt, waar mijn hotel staat. Omdat ik gisteren in het donker aankwam is het best lastig om uit te zoeken waar ze zijn en vooral als ik er voor zonsopkomst wil zijn. Om ze iets gemakkelijker te kunnen vinden wacht ik even tot de schemer is begonnen. Ondertussen zit ik wat uit te zoeken op mijn laptop en ben net even te lang afgeleid. Als ik buiten kijk, zie ik dat het inmiddels al veel lichter is geworden dan me lief is. Het wordt heel snel licht in de woestijn, net zoals het omgekeerd heel snel donker werd gisteravond.

Uiteindelijk is het iets verder rijden dan ik had verwacht, maar na een paar minuten ben ik er al. Hierna moet ik nog een klein kwartiertje over de duinen rennen om een mooi plekje te vinden in het centrum van het gebied. Ik loop te hijgen als een paard want het is echt zwaar om met zoveel spullen die hoge duinen op en af te rennen. Vooral omhoog is lastig omdat je bij elke twee stappen omhoog er weer anderhalf naar beneden glijdt. Naar beneden gaat een stuk gemakkelijker maar erg comfortabel is het allemaal niet. Ik ben gelukkig precies op tijd op de juiste plek als de zon opkomt.

Mesquite Flat Sand Dunes

Op de eerste twee foto’s is de zon nog niet op.

Mesquite Flat Sand Dunes

Al snel staan de bergen achter me in een mooie oranje gloed…

Mesquite Flat Sand Dunes

…en gaan de duinen glimmen.

Mesquite Flat Sand Dunes

Vlot daarna komen ook de duinen in het licht te staan…

Mesquite Flat Sand Dunes

Mesquite Flat Sand Dunes

Mesquite Flat Sand Dunes

…en krijgen ze een diep oranje kleur.

Mesquite Flat Sand Dunes

Mesquite Flat Sand Dunes

Het wordt warmer en het mooie gaat al snel van het licht af. Tijd om terug te gaan en ergens anders op onderzoek uit te gaan.

The Racetrack en de Eureka Sand Dunes

Ik loop al langer rond met het plan om morgen naar The Racetrack en de Eureka Sand Dunes in het noorden van Death Valley te gaan. In Yosemite heb ik iemand gesproken die me sterk afraadde om daar heen te gaan vanwege de slechte conditie van de weg. Ook de dame achter de balie van het hotel herhaalde de waarschuwing ’Do not go there’. Alleen de afgelopen maand zijn er al twee auto’s gestrand met meerdere lekke banden en het kostte hen meer dan 2000 dollar om weggesleept te worden. Ze drukt me op het hart om daar niet heen te gaan en zegt ook dat ze er zelf nooit naartoe is geweest. Dit soort waarschuwingen neem ik altijd serieus.

Ik heb het idee al bijna uit mijn hoofd gezet, maar besluit toch om even langs het ranger station te gaan aan de overkant van de weg. Die man heeft een heel ander verhaal. Hij bevestigt dat de weg inderdaad slecht is, maar zeker niet gevaarlijk. De hele weg is als een wasbord vol met scherpe stenen en als je te hard rijdt kun je je banden lek rijden. ’That stuff eats tiers.’ zegt ie breed grijnzend. Hij zegt dat als je rustig aan doet en een high-clearance auto hebt, het geen probleem hoeft te zijn. Verder geeft hij aan dat er redelijk wat mensen die kant op gaan dus als je strandt is er ook nog niets aan de hand. Ook krijg ik nog wat informatie over enkele mooi canyons waar ik helemaal niet van wist. Eentje is zelfs heel dichtbij, de Mosaic Canyon. Hij waarschuwt me nog wel om op te passen voor poema’s.

Goudkleurige rotsen

Omdat het licht nog redelijk zacht is rij ik meteen naar de canyon toe, al is het maar om die vast eens te verkennen. Het is maar een paar kilometer verderop.

Mosaic Canyon

Halverwege raak ik nog in gesprek met een vrouw die hier ook in haar eentje rondloopt. De waarschuwingen voor de poema’s zijn nooit ver uit mijn gedachten en regelmatig kijk ik goed rond of ik er geen één zie. Vraag me af of ik in staat ben om ze op tijd te zien.

Mosaic Canyon

Het kost me ruim een half uur om de hele canyon door te lopen tot een punt waar je zonder echt klimwerk niet verder kunt.

Mosaic Canyon

De rotsen in de schaduw kleuren blauw dat mooi contrasteert met de geelgouden rotsen in de zon.

Mosaic Canyon

Mosaic Canyon

Kaarten, Grafieken & Downloads

GPS Kaart met kleurgecodeerde hoogte informatie

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek, Zuidwest VS Winter 2010, Dag 04

Download het originele gpx bestand hier.

edit