Dag 2/24 – Deel 2/2

Yosemite Valley

Na de lunch rij ik naar de noordkant van de ringweg door de vallei. Ik heb mijn oog laten vallen op Valley View, een plekje langs de rivier waar je een mooi uitzicht hebt op El Capitan en een deel van de vallei.

Valley View, Yosemite

Met een supergroothoeklens kun je hier een mooi diepte effect bereiken door een paar van die grote keien scherp op de voorgrond te zetten. Dit is een composiet van 14 foto’s. Zowel het beschikbare belichtingsbereik als de scherptediepte zijn te klein om het allemaal in één met een enkele foto vast te leggen. Het worden twee belichtingssetjes van 7, waarbij het eerste setje de drie grote stenen op de voorgrond voor zijn rekening neemt en het andere setje de achtergrond.

Valley View, Yosemite

De hele rivierbank ligt vol met deze keien, waarschijnlijk staat het water laag nu.

Valley View, Yosemite

Hierna rij ik door naar een andere plekje langs de rivier, El Capitan Vista, dat veel dichter bij de rotswand ligt. Dit is te bereiken vanaf de zuidkant van de ringweg, door een stukje vanaf de weg richting de rivier te lopen.

El Capitan Vista, Yosemite

Heel veel mogelijkheden voor foto’s zijn er niet, maar het is leuk om even mee te pikken.

El Capitan Vista, Yosemite

El Capitan Vista, Yosemite

Een andere plaats die vrij gemakkelijk te bereiken is via een korte wandeling is Mirror Lake. Er staan overal bordjes die waarschuwen voor de beren hier en ik voel me eerlijk gezegd ook niet helemaal op mijn gemak.

Mirror Lake, Yosemite

De plek zelf is bijna magisch, een echte spiegel en mooie kleuren. Het laagje sneeuw maakt de foto compleet.

Mirror Lake, Yosemite

Na nog een laatste foto, ga ik snel weer terug richting de auto. Het begint al bijna te schemeren en ik wil op tijd terug zijn voor …

Mirror Lake, Yosemite

… een foto vanaf de Sentinel Bridge van Half Dome tijdens de zonsondergang.

Sentinel Bridge, Yosemite

En dan zit het er weer op voor vandaag. Best comfortabel om een kamer te hebben in de Yosemite Valley. Ik kan morgen zo uit mijn bed meteen aan de slag. Er wordt hetzelfde weer voorspeld als vandaag. Wil een paar uur fotograferen en dan doorrijden naar Death Valley National Park.

Kaarten, Grafieken & Downloads

GPS Kaart met kleurgecodeerde hoogte informatie

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek, Zuidwest VS Winter 2010, Dag 02

Download het originele gpx bestand hier.

edit