Dag 1/24

Reizen

Vandaag wil ik van Amsterdam reizen naar Oakhurst, Californië.

Er is een nieuw automatisch baggage drop-off systeem geïntroduceerd op Schiphol Airport. De koffer moet in een compartiment worden geplaatst, waarna deze kan worden ingecheckt middels de barcode op de instapkaart. De regels zijn aangescherpt en het systeem weigert de baggage als deze niet voldoet aan de maximale afmetingen of gewicht. In mijn geval is de koffer 400 gram te zwaar en moet ik het gewicht verminderen door mijn zwaardere schoenen aan te trekken (scheelt 600 gram). Het alternatief is om op de normale manier in te checken en voor het extra gewicht te betalen.

Na identificatie wordt er een label uitgeprint dat ik moet vastmaken aan mijn koffer en een bewijsje voor inchecken van de baggage. Het compartiment wordt dan afgesloten en de koffer wordt via een doorzichtige tunnel getransporteerd.

Beveiliging is behoorlijk aangescherpt vanwege het recente indicent in Detroit. Alle passagiers worden handmatig gecontroleerd en hetzelfde geldt voor de handbaggage.

De vlucht is vertraagd vanwege een mechanisch probleem waarna al het ijs van het toestel moet worden verwijderd vanwege de winterse condities. Extra brandstof wordt ingenomen zodat we sneller kunnen vliegen om de vertraging van bijna 2 uur enigszins te kunnen compenseren.

Gedurende de vlucht kan ik redelijk veel slapen, hetgeen straks weer scheelt.

Ik kom uiteindelijk 1.5 uur te laat aan op San Francisco International Airport. De gereserveerde huurauto kan ik vlot ophalen en ik begin meteen aan de rit naar Oakhurst. Gelukkig heb ik een GPS bij me, want Oakhurst kan alleen maar worden bereikt via secundaire wegen in een bergachtig gebied en het wordt al snel donker.

Na 6 uur kom ik aan in mijn hotel en na totaal 25 uur reizen komt de slaap snel in een lekker warm bed in de Comfort Inn.

Schema

 • 1 uur – wakker worden en gereed maken
 • 1 uur – met de auto naar Schiphol
 • 5 uur – inchecken, controle en instappen
 • 11 uur – vliegen naar San Francisco
 • 1 uur – douane, koffer ophalen en huurauto ophalen
 • 6 uur – rijden naar Oakhurst
 • Kaarten, Grafieken & Downloads

  GPS Kaart met kleurgecodeerde hoogte informatie

  Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek

  Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek, United States Winter 2010, Dag 01

  Download het originele gpx bestand hier.

  edit