Dag 17/21

Kenai

Gisteren heb ik contact gezocht met Joe omdat ik nu in hun gebied ben en wel zin heb in een vistochtje. Ik kreeg het telefoonnummer van zijn zoon die de tochtjes regelt. Misschien kan ik de zalmen zelfs in laten vriezen en naar huis laten sturen. Heb al verschillende zaakjes gezien hier die fileren, invriezen en versturen. Benieuwd wat dat kost.

Hierna ga ik naar het visitor center in Kenai, voor wat tips over mooie gebieden en waar ik wild kan vinden. Zou toch graag nog een eland erop krijgen. Maar heb het de laatste dagen al vaker gehoord. Het is hunting season nu, 4 weken waarin gejaagd mag worden. Het wild weet dit natuurlijk, veel te veel activiteit in het bos, gescheur met quads en geschiet in het bos. Die trekken zich terug.

Ik rij een stuk naar het noorden maar dit levert niets op. Ook nog wat outdoorwinkels in op zoek naar een licht regenjack, want die ik nu heb blijkt niet zo goed als dat ik dacht dat die was.

Homer

Nog 2 uur rijden verder ben ik in Homer, de zuidelijkste punt van het Kenai Peninsula. Gisteren dacht ik er opeens aan om eens de weersverwachtingen voor Katmai te bekijken, hier leven de allergrootste beren en kun je excursies naar toe maken. Met een vliegtuigje er naar toe en dan met een gids naar de beren. Erg duur allemaal, maar heb hier al goede verhalen over gehoord. Schijnt erg bijzonder te zijn. De hele week wordt zon opgegeven voor Katmai, dit had ik niet verwacht. Een aantal van die excursies gaan vanuit Homer. Morgen dus maar eens uitzoeken wat er mogelijk is. Ik had Katmai eigenlijk al van mijn lijstje geschrapt omdat het beestenweer kan zijn daar en het in de loop van de maand doorgaans alleen maar slechter wordt. Maar als de excursies nog tot het einde van de maand mogelijk zijn en het is mooi weer en er is plaats…

Ook hier even naar het visitor center, dat is nog net 10 minuten open. Ik krijg vlot wat tips. Schijnen veel elanden te zitten hier en bijna geen beren. Onder het visitor center is een wetland en daar komen ze regelmatig, maar ik zie er geen.

Boven het dorp loopt een soort uitzichtweg waar een parkje is. Hier komen elanden graag. Ik loop een route door het bos maar vind er geen, wel sporen overigens.

Hierna trekt alles dicht en verdwijnen de vulkanen in de verte ook achter de wolken. Eerst maar eten dan en straks eens wat dingen gaan uitzoeken. Ik neem er een beetje mijn gemak van en als ik rond 20:45 weer buiten kom is de hele lucht feloranje. Shit, dit had ik niet meer verwacht. Ik spring meteen in de auto en rij de 2 mijl naar een uitzichtpunt waar ik straks ook al geweest ben. De wolken worden weer gewoon grijs en de zon is al onder, maar boven zee hangen nog mooie rode en aubergine tinten, rondom Mt Augustine, een vulkaan die 4 jaar geleden nog uitbarstte. Hier kan ik nog genoeg mee. Na een half uurtje is de show over. Naast me staat Michelle, een lokale fotografe. We kletsen een tijdje en wisselen kaartjes uit. Zij is ook een keertje naar de Katmai beren geweest en raadt het me ten zeerste aan om ook te gaan. Daarna maar eens naar binnen. Het wordt rap kouder.

Kaarten, Grafieken & Downloads

GPS Kaart met kleurgecodeerde hoogte informatie

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek, Alaska Herfst 2013, Dag 17

Download het originele gpx bestand hier.

edit