Dag 11/21

Weer regen

Vandaag regent het zoals voorspeld en hard ook. Nou ja als je het van tevoren weet kun je er op plannen. Moet ruim 500 km rijden om weer in Anchorage te komen. Jammer genoeg heb ik dezelfde route anderhalve week geleden de andere kant op gereden, ook in de regen. Broad Pass erg mooi vorige week maar geen foto’s gaat vandaag dus ook niet lukken. Dito met Denali. Rond mijl 130 ziet het bos er heel mooi uit. Doet me een beetje denken aan Nieuw-Zeeland, bomen met heel veel van die kleine blaadjes. Zou hier best eens rond willen neuzen. Er zijn een paar modderige afslagen, dus wie weet kom ik hier binnenkort nog eens met mooi weer.

In het hotel eerst de verslagen van de afgelopen twee dagen geschreven. Het is heel mooi weer geworden inmiddels, althans hier. In het noorden hangen nog donkere wolken. Denk dat het zeker 20 graden is misschien nog wel iets warmer. T-shirtje is ruim voldoende.

Eerst maar even ten noorden van het vliegveld kijken, want daar zouden zo’n 1000 elanden moeten rondlopen. Nou, die vind ik niet, wel komt het ene na het andere vliegtuig over zetten in de landing. Denk dat ze 60 meter hoog zitten of zo, heel veel meer zal het niet zijn.

Ik schiet ook nog een wolkenpartijtje op het strandje hier in afwachting van de zonsondergang. Ondertussen nog wat overkomende jets schietend vanaf deze kant met het licht mee. Komt er ook nog eentje van ERA binnen, bekend van Bush Pilots op Discovery Channel. Het water stroomt ontzettend snel hier, schiet er ook nog een filmpje van. Eerst denk ik dat ik gek ben, maar het water komt inderdaad dichterbij. Het wordt vloed en denk dat het water iedere 10 minuten een meter terrein wint en dan loopt het nog vrij steil omhoog ook. Binnen de kortste keren moet ik weer opschuiven. Even te lang naar boven kijken en je hebt natte voeten. Had er al over gelezen ze hebben hier soms een bore tide, een vloedgolf die heel die arm in komt zetten. Absurd snel gaat het hier.

De zonsondergang wordt niets, inmiddels is het weer helemaal bewolkt geworden. Verandert zo snel hier. Benieuwd of het morgen nu nog mooi wordt zoals voorspeld.

Zo eindelijk weer bij met de verhalen. Op sommige dagen kan ik niet wachten om te schrijven, maar op andere dagen moet het verhaal een beetje rijpen, zoals met Mariah en de lekke banden. Dan heeft het even tijd nodig en overdenk ik overdag de zinnen. s’ Avonds rolt het verhaal er dan in één keer uit.

Kaarten, Grafieken & Downloads

GPS Kaart met kleurgecodeerde hoogte informatie

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek, Alaska Herfst 2013, Dag 11

Download het originele gpx bestand hier.

edit