Dag 8/21

Fairbanks

Vanochtend regent het nog steeds. Om 11:00 vertrekt de toerboot voor een 7 uur durend tochtje langs de fjorden. Best aardig tijdverdrijf. Misschien dat het nog aparte foto’s oplevert. Ik heb het boekingsformulier bijna ingevuld als ik toch nog eens naar buiten kijk. Naast regen is het ook mistig. Kan de overkant van het water niet eens zien. Hmm, dat gaat dus niet zo heel veel zin hebben. De komende 4 dagen hier nog hetzelfde weer, vanaf donderdag waarschijnlijk iets beter. Hotel is ook te duur om zomaar een paar dagen niets te doen, dat kan ook ergens anders. Ik moet hier dus weg, maar waar naartoe?

Overal in Alaska is het slecht op het moment. De enige hoop op wat beter weer ligt in het noorden. Die kant dus op dan maar.

Het is een lange rit en uiteindelijk besluit ik om helemaal door te rijden naar Fairbanks. Onderweg zie ik nog de foto die ik eergisteren miste en het is duidelijk dat ik hier niet had kunnen staan. Zelfs nu overdag kan dat niet. In de buurt zie ik ook nog een paar leuke meertjes die ik op de foto zet.

Verder zie ik voor het eerst de Alaska Pipeline die vanuit de Noordelijke IJszee naar Valdez loopt (ook bekend van de Exxon Valdez, die aan de grond liep en een groot deel van de kust van Alaska met olie besmeurde).

Het blijft de hele rit regenen en ook in Fairbanks is de lucht donker. Maar ik zit nu wel in een stadje en dat geeft toch wat meer mogelijkheden bij slecht weer. Zag zojuist al een mega Imax bioscoop en er is ook nog het Museu of the North.

Na een babbeltje over de dieren in de omgeving en een complimentje voor een foto die de baliedame van het hotel gisteren had gemaakt krijg ik prompt een upgrade naar een luxe hoekkamer met open haar (-;

Kaarten, Grafieken & Downloads

GPS Kaart met kleurgecodeerde hoogte informatie

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek, Alaska Herfst 2013, Dag 08

Download het originele gpx bestand hier.

edit