Dag 2/21

Anchorage

Vanochtend blijf ik maar even wat langer liggen. Rond 08:30 ontbijt, zo’n Amerikaanse wafel met siroop en wat geroosterd brood. De weersverwachtingen zijn niet best voor vandaag en ook niet voor de rest van de week. Het programma voor dag 4,5,6 staat al vast dus heb alleen vandaag en morgen om iets anders te doen en de 5 uur richting Denali National Park te rijden. Het plan was om vandaag naar het zuiden te rijden voor een boottochtje naar de fjorden en morgen te gebruiken om naar het park in het noorden te rijden.

Maar gezien het weer (regen) gaat dat niet zo heel veel zin hebben. Bovendien is er veel meer te zien in het zuiden en is een dagje heen en weer racen eigenlijk zonde. Ook is een vliegende start direct na zo’n lange vliegreis me de vorige keer in Australië slecht bevallen, kon mijn ogen bijna niet open houden toen. Als het heel mooi weer was geweest nu had ik het waarschijnlijk toch wel weer gedaan, maar nu zo alles bij elkaar genomen voel ik er niets voor.

Ik zoek nog een tijdje naar een ander hotel voor vanavond, maar besluit uiteindelijk om gewoon hier te blijven. Tijd om te shoppen. Wallmart is de eerste voor eten en drinken voor de komende dagen.

Op de terugweg rij ik even langs een park aan de noordzijde van het vliegveld om in ieder geval al iets van de omgeving te zien. In en rondom Anchorage leven 1000 elanden, 250 zwarte beren en 60 grizzlies. Sommigen daarvan komen ’s nachts de stad in. Het waait heel erg hard en regent nu ook. Terug naar het hotel om even wat te eten.

’s Middags klaart het op en ga ik naar het park aan de zuidkant van het stad. De lucht zit vol met watervliegtuigen. Na een uurtje wandelen begint het weer te regenen, tijd om wat anders te gaan doen. Op naar de Sportsmans’ Warehouse voor bearspray, die wil ik toch wel bij me hebben de komende weken. Het is een hele grote zaak met heel veel vis en jachtspullen en kleding. Eerst maar eens wat visspullen inslaan voor thuis. Ze hebben zoveel hier, allemaal andere merken dan bij ons thuis. Zullen de snoekjes leuk vinden (-;

De jachtafdeling is ook wel leuk om even rond te kijken. Hele rijen shotguns, automatische geweren en pistolen. Zelfs zo’n groot Dirty Harry kanon ligt gewoon in de vitrine. Semi-automatisch geweer heb je hier voor 499 dollar. Verder heel veel camouflagekleding, tot aan handschoenen aan toe. Wel apart om met je winkelkarretje langs te rijden en een paar geweren in te laden alsof je brood haalt bij de bakker.

Later bij de kassa komt er een kerel binnen met een hoes waar waarschijnlijk een geweer in zit en een groot pistool grijpklaar in een riem op zijn rug. Niemand kijkt ervan op dus het zal wel normaal zijn. Ik snap dat je die dingen mag hebben hier maar waarom zou je die in een holster bij je hebben als je gaat winkelen?

Weer terug in het hotel kom ik erachter dat ik de bearspray ben vergeten. Compleet afgeleid door al die andere spullen.

Kaarten, Grafieken & Downloads

GPS Kaart met kleurgecodeerde hoogte informatie

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek

Kleurgecodeerde afstand/hoogte grafiek, Alaska Herfst 2013, Dag 02

Download het originele gpx bestand hier.

edit